|
KuL Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Aslinda iki sekilde yapabilirsin, yani Döngü olarak hatda üc goto yuda sayarsak.
Ama ben basta while Döngüsü ile denedim, döngüyü durdurmak ancak biraz zor oldugu icin ve statüs sayfasi bende doldugu icin o fikri biraktim Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Play komutu daha temiz geldi bana, bu yüzden play üzerinde denedim. Play Komutunda Satir numarasi hangi degerde oldugunu bilmiyordum, onuda Yabanci Kaynaklardan Ögrenmis oldum. Merak edenler icin $play(1).pos Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kodu bu sekilde yaptim, ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hocanin dedigi gibide isreg ile o dedigini basitce yapabilirsin yani prefixi varmi yokmu diye ayirmayi. Ayrica Play eventi bitdikden sonrada yine Hocanin dedigi gibi, playend ile son cümleni yazabilirsin. Daha basit anlasilmasi icin Resimde ekli. Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın! on *:TEXT:*:#Kanal: {
if $nick !isreg # {
if $1 == !kural {
msg # Kurallar siralaniyor:
play # kurallar.txt 10000
}
if $1 == !dur {
set %satir $play(1).pos | play stop | msg # Islem durduruldu, devam etmek icin !devam yaziniz.
}
if $1 == !devam {
msg # Kurallar kaldigi yerden devam ediyor:
play -f $+ %satir # kurallar.txt 10000
}
}
}
on 1:PLAYEND:{ msg #deneme Kural bitti. }
Dipnot: Kirmizi olan kisim Süre olmus oluyor, yani 10 Saniye gecikmeli. Resim: Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
emeğinize sağlık hocam elleriniz dert görmesin.
fakat ben dur dediğimde duruyor tekrar başla dediğimde bazen 3 bazen 7 satır geride başlıyor yani dur demeden önceki 3 veya bir kaç satırı tekrar veriyor
Ayrıca şöyle bir sıkıntı var hocam,
ben 24 farklı ders alnatımı yapıyorum
her ders için 1 txt oluşturdum ve her dersin komutu içinde 1 txt oluşturdum
mesela 1.ders.txt dosyasını okutmak için 1.derskomut diye dosya açtım komutu içine attım.
2. ders içinde aynı işlemi yaptım.
ben !dur dediğimde toplamda kaçtane txt de komutu yazmışsam o txt sayısı kadar
Islem durduruldu, devam etmek icin !devam yaziniz.
!devam dediğimdede Kurallar kaldigi yerden devam ediyor: uyarısı veriyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.