Cevap: Web-IRC Profil Sistemi
Merhabalar arkadaşlar, herkese güzel yorumlarından ve beğenilerinden dolayı teşekkür ederim.
Projemiz daha çok yeni ve Türkiye'de daha evvel bu kadar gelişmiş bir IRC bağlantılı WEB profil projesi yazılmamıştı. Değerli arkadaşım IrCbaStarD bana bu konuyu açtı, böyle bir projesi olduğundan bahsetti. Bana da mantıklı geldi ve projemizi hayata geçirmeye karar verdik. Projenin tüm IRC arayüzü IrCbaStarD'a tüm WEB yüz kodlaması ve geliştirmesi de bana aittir.
Günümüz IRC dünyasında artık bazı eylemler rutine bağlandığından, bu tip bir proje ile kullanıcıların farklı bir pozisyonda sunucuya ve hep ihmal edilen WEB sitesine yönlenmesini amaçladık. Bu proje sayesinde kullanıcılar profillerine, kendilerine özgü fotoğraf, videolar yükleyecekleri gibi kendilerine özgü durum paylaşımları da yapabilecekler.
Değerli arkadaşlar, sizler de iyi biliyorsunuz ki IRC dünyasına giren, sohbet eden kullanıcıların mahremiyeti bir çok durumdan daha önemli. Bazı kullanıcılar Skype bile kullanmıyor, ya da adreslerini paylaşmaktan çekiniyorlar. IRC ortamının haricinde, kullanıcıların daha rahat davranabilmeleri için, onlara bir de Online Chat modülü geliştirdik. Bu sayede, IRC haricinde, kullanıcı mahremiyeti bozulmadan, özel bilgi verilmeden; gerek sohbet, gerekse fotoğraf ve video paylaşımlarını mümkün kıldık.
Uzun ve azimli bir çalışmanın sonucu olarak, her kullanıcının kendine özel stillerle bir profil sayfası oluşturmasını amaçladık. Web üzerinden kişisel bilgilerini, durum bilgilerini girebilecekleri gibi, IRC üzerinden girebilmelerine olanak sağlayacak şekilde Profil Botumuzu ayarladık.
Projemiz şu anda 1. versiyonda olmasına rağmen oldukça gelişmiş ve büyük - küçük her türlü sunucunun sorularına cevap verecek biçimde hizmette girmeye hazırdır. Tabii ki sizler de doğal karşılarsınız, projemiz şu için bile geliştirilmeye açıktır. Projemizi talep eden kişi veya kurumlar bizlere istedikleri bazı özellikleri eklememiz konusunda öneri sunabilirler.
Tekrardan tüm yorumlar ve beğeniler için teşekkür ediyorum. Bize desteklerini esirgemeyen değerli dostlarımız Sevgili Feragat ve ZorCocuk'a da çok teşekkürlerimi sunuyorum.
Saygılar, sevgiler...
(Loki) |