Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Ağustos 2016, 03:42   #230
Julide
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hangi Filmi Tavsiye Edersin

aslinda tavsiye etmekten ziyade "kritik: yapsak daha bi eglenceli olurdu... niye ''istisare'" etmiyorsak... mesela neden tavsiye ediyorsunuz? uzun uzun anlatip ikna edin beni (: konumuza gelecek olursak... oncelikle kronolojik sekilde siralayacagim bu iki guzide, insani pozitif dusuncelere garkeden filmleri... (ki izlemeyen kaldi mi bilmiyorum)

Chocolat (2000)

Yonetmen: Lasse Hallstrom.

Oyuncular arasinda cikolata diye yalanasi bay Johnny Depp ve bayan Juliette Binoche var.

Bu filmin "Vianne Sets up Shop" nam bir sarkisi var (ki sidisinde bes nomre oluyo) dinlenmeden gecilmeyesi...

Fabuleux destin d'Amelie Poulain, Le (2001)

Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet

Temel oyuncusu da beynimize tattoo diye kazinmis Audrey Tautou.

Bu filmin soundtrack cd'sinin 3 nomreli track'i (La Valse D'Amelie) insanlara valsin vallahisini yaptirir cinsten. Muzikler Yann Tiersen'den.

Simdi bu iki filmin guzel kizlarinin Fransiz olmasinin yaninda Fransa'da gecmek gibi bir ortak ozelligi var.... Bununla beraber Chocolat ingilizce, Amelie Fransizca cekilmis. Amelie imdb'den 8,7 oy alirken Chocolat 7,3 almis...

efendim, kronoloji bizi yaniltmamali...biraz acalim acmakta yarar var...

Cikolata da ne yapilmadiysa, ne siritiyorsa Amelie'de (ki guzide orjinal adı Amelie Poulain'in Muhtesem Kaderi diye cevrilseydi keske.) son raddeye kadar basarilmistir... Iki filmin Fransiz oyuncularindan baskaca ortak ozellikleri bizi masalsi bir dunyaya sokmak istemeleridir. Cikolata, bizi ufacik tefecik bir kasabaya goturur,buraya bir kadin getirir bizimle beraber... koyun pek bir mutaassip sakin ve sakinelerini cikolata yardimiyla dinden imandan cikarir bu kadin ve kizi... Sonra Johnny abi gelir, o da bahsi gecen hanimla ayni yaradilistadir, nehir korsanligi gibi garabet bir ise koyulmustur...
Amelie ise bizi Paris'e goturur, yani medeniyetin besiklerinden birine. Film daha baslarken kalbimizi fetheder, elini acar. Hele ki bir yasli amcanin cenazesinden dondugu dostunun adini adres defterinden silisi vardir ki, simdi bile gozlerim doldu... gerisi nasil anlatayim, kurgu, renkler, oyunculuklar, ayrintilar... Amelie'nin soundtrack'ina paha bicilemez (Edith Piaf'ı bile duyabilirsiniz)...

Biliyorum, filmler karsilastirilmamali ama iki filmin de hedefi bize Pollyanna olmedi, kalbimizde yasiyor hissi yaratmak olduktan sonra neden karsilastirmayalim ki?

ama siz yine de Good Bye Lenin'i izleyin (:

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan