Cevap: Ehli-keyif Forum Üyesinin Müzik Rehberi
adamımız TOM WAITS PART III
Tom Waits' in müzik yapma stili de oldukça farklı piyanonun başına oturup bir beste yapmaktansa teybini alıp tek başına bir yerlere gidiyor ve kayıtlar yapıyor, müzik dinlerken de iyi bir ses sisteminin yerine bozuk bir radyodan blues balladlarını dinlemeyi tercih ediyor. Bununla ilgili olarak kendisini bir 'paratoner' e benzetiyor ve uzaydaki bütün sesleri kaydettiğini söylüyor. " Çok çeşitli yerlerde yazıyorum şarkılarımı, otellerde, araba kullanırken. Sağa sola vuruyorum, duvarı yumrukluyorum, elime geçen şeyleri kırıp döküyorum. Bunlar reel dünyada kullandığımız nesneler, pratik düzeyde onlarla ilişki kuruyoruz ve onların ne olduklarıyla ilgilenmiyoruz fakat onlarsız yapamıyoruz. Şarkı yazarken bütün bunlar başka şeyler haline geliyorlar. Sanki narkotik maddelerin etkisi altındaymışım gibi. Birisi bana, sen müzisyen değil, ses teknisyenisin demişti. Bu niteleme hoşuma gitti, aynı anda hem klinik, hem ilkel."
Swordfishtrombone' dan sonra toplama albumler dışında yeni şarkılardan oluşan albumü Rain Dogs 1985 de çıktı. Bu dönemden önce bir süre New York' a taşındı, daha sonra geri dönüp tekrar albumler yapmaya başladı; fakat özellikle Swordfishtrombone ve Rain Dogs albumlerinde New York ve onun yaşam biçiminin etkisi seziliyor.
" Kuvvetli ve keskin akıyor rom
Çöpçüyü pataklayıp
Yağmur Köpekleri' yle
Karaya oturmuş trene bin
Şemsiyemi Yağmur Köpekleri' ne verin
Çünkü ben de bir Yağmur Köpeğiyim"
1987 de Waits' in yarattığı personaya isim verdiği albumu ve onun için bir dönemin sonu başka bir dönemin başlangıcı olan Frank' in Vahşi Yılları piyasaya çıktığında, üç filmde daha aktörlük yeteneğini sergilemişti: '84 Cotton Club' da Coppola ve R. Gere ile Irvin Stark rolünü oynayarak, '86 da sıkı adamı Jim Jarmusch' un çektiği ve başrollerini Roberto Benigni, John Lurie ve Ellen Barkin ile paylaştıkları Down By Law'da pezevenk Zack rolünde ve Hector Babenco' nun çektiği Iroonweed'de
J. Nicholson ve M. Streep ile Rudy rolünde.
to be continued...
Fonda: (Looking for) The heart of saturday night ...
__________________ You will naturally be submissive to a man that you trust to lead, even if you're a alpha female! |