Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Temmuz 2016, 12:07   #1
Çevrimdışı
Seth
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şura'nın iki yıldızı




Kritik YAŞ'ta darbe gecesi Erdoğan'a 'Sizi korurum' diyen 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar ve darbecilerin öldürmek istediği Korg. İsmail Metin Temel'in yıldızı parladı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Darbecilere karşı çıkan Org. Dündar G.Kurmay 2’nci Başkanı oldu...

YAŞ kararlarında dikkat çeken isimlerden biri de 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar oldu. 15 Temmuz gecesi televizyonlara çıkıp darbecilerin karşısında durmasıyla dikkat çeken Orgeneral Dündar, Genelkurmay 2’nci Başkanlığı’na terfi etti. TSK kulislerinde Dündar’ın yeni görevi, “Genelkurmay Başkanlığı yolu açıldı” şeklinde yorumlandı. Hatta emekli Orgeneral Necdet Özel’in örneği verilerek, ‘Hulusi Akar’ın görevinden ayrılması durumunda aynı Özel Paşa’da olduğu gibi bir günlük Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevinden sonra yeni 1 numara olur’ deniliyor.



1 yıllık Korgeneral Metin Temel terfi etti 2. Ordu Komutanı oldu

2’nci Ordu Komutanlığı’na atanan Korgeneral İsmail Metin Temel’in rütbesi YAŞ toplantısında Orgeneralliğe yükseltildi. Son olarak Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı görevini yürüten Temel, özellikle terörle mücadele konusundaki tecrübesi ile biliniyor. Kariyerinin neredeyse tamamı terörle mücadele geçen çiçeği burnunda Orgeneral Temel’in başka bir özelliği ise korgeneral rütbesinde bir yıl kalması oldu. TSK teamüllerine göre korgenerallik rütbesinde 4 yıl kalması gerekirken geçen yıl bu rütbeye terfi ettirilen Metin, bir yıl sonra orgeneralliğe terfi etti. Bu da YAŞ öncesi 149 general ve amiralin ordudan atıldığı Kanun Hükmünde Kararnameyle subaylara, TSK’daki rütbe süresi beklemeksizin terfi imkanı getirilmesiyle oldu.

Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan