Konu: Genel Sohbet
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Temmuz 2016, 17:44   #1276
Julide
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Genel Sohbet

PaRaNoYa Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Adam diye hitap edilmez Hz.Mevlana denir. Sokaktaki sahsiyetten bahsetmiyorsun. Gel ne olursan gel sozu nede kendi dusunduklerini yazmisin eywallah , lakin bazi arastirmaci , modern ve ilimli islamcilar gibi kendine gore yorum yapman hos degil. Gel ne olursan gel putperest gel, bilmem ne gel diye adlandirmisin ama geldikten sonrada oyle kal demiyor . degisiceksin. Munkunse islami seyler hakkinda fikir beyan ederken saptirma kafi . Saygilar

Önce defalarca düzeltilmesine rağmen ‘galat-ı meşhur’ haline gelen bir yanlış bilgiyle başlayalım.

“Gene gel, gene gel!
Her ne olursan ol, gene gel!
Kâfir isen de, Mecûsî isen de, putperest isen de gene gel.
Bizim dergâhımız ümitsizlik dergâhı değil;
Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da gene gel!”

Bu dizeler Mevlana Celaleddin Rumi’ye atfedilir, ama bu doğru değildir. Ziya Paşa’nın topladığı Harabat adlı antolojide bu rubai, Orta Asyalı Sufî şair Ebu Said Fazlullah bin Ebu’l-Hayr’a ait olarak kaydedilmiş. Üstelik Ebu’l Hayr’ın daveti İslam’a değilmiş. Yanlış bilgi, Konya Mevlana Dergâhı’nın kütüphane memuru Necati Bey’in, bu rubaiyi araştırmadan ‘Mevlana rubaisi’ diye etrafa yaymasından kaynaklanmış.

ÖZET KAYNAKÇA
Franklin Lewis, Mevlana: Geçmiş ve şimdi, Doğu ve Batı: Mevlana Celaleddin Rumi’nin hayatı, öğretisi ve şiiri, Çevirenler: Gül Çağalı Güven ve Hamide Koyukan, Kabalcı, 2010, Ahmet Eflakî, Ariflerin Menkıbeleri, Çeviren: Tahsin Yazıcı, Milli Eğitim Basımevi, 1989, Abdülbaki Gölpınarlı, Mevlânâ Celâleddin, İnkılap Kitabevi, 1989, Abdülbaki Gölpınarlı, Mevlâna’dan Sonra Mevlevilik, İnkılap Kitabevi, 1953.

ha ben bunu bilmeme rağmen o kadar gayri ihtiyari kendimce ( biraz da sıcak ve sıkıntıdan) ironik bir yorum yapmışım... daha da ironik komik olan benimle aynı şeyi söylemeniz... Yani "geldikten sonra aynı kal" demiyor demişsiniz... yukarıdakileri de zahmet olmasın diye sizin için paste ettim belliki okuma alışkanlığınız yok... Beni ignore eder misiniz lütfen? yazdıklarım sizi rahatsız ediyor belli... nickimi etiketleyip beni rahatsız etmemek adına ignore etmenizde bence fayda var...

ha unutmadan . saygılar bizden

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver