Cevap: Genel Sohbet
| Julide Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Yukardakilerin hepsi hepsi de benim kafama asıl takılan Mevlana'nın "Gel,ne olursan ol gel, ister kafir ol ister putperest, istersen yüz bin kere bozmuş ol tövbeni, gene gel,gel " sözü, mesela bu bana bana çok sakat geliyor. Güya bu " hoşgörü " nün simgesiymiş. Çok saçma ! Adam "kendi kimliğini taşıyarak benim yanıma gel" demiyor ki, bi anlamda "eski kimliğini unut ve benim gibi ol " demek istiyor bence.. Bir tür entegrasyon ve asimilasyon bu.. Hoşgörüyle filan hiç alakası yok..
| @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Adam diye hitap edilmez Hz.Mevlana denir. Sokaktaki sahsiyetten bahsetmiyorsun. Gel ne olursan gel sozu nede kendi dusunduklerini yazmisin eywallah , lakin bazi arastirmaci , modern ve ilimli islamcilar gibi kendine gore yorum yapman hos degil. Gel ne olursan gel putperest gel, bilmem ne gel diye adlandirmisin ama geldikten sonrada oyle kal demiyor . degisiceksin. Munkunse islami seyler hakkinda fikir beyan ederken saptirma kafi . Saygilar
__________________ Aslen asabi, tercihen sempatik, şeklen kültürlü, mecburen duygusal... |