16 Haziran 2016, 13:41
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Pınar Labne’li Köz Biber Çorbası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler; - 2 adet kırmızı salçalık biber
(közlenip kabukları soyulacak ve iri iri parçalanacak)
(en az bir karış uzunluğunda, 20-25 santim olmalı) - 1 adet orta boy kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 5 su bardağı su (et ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz)
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı (sıvı yağ da kullanabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Ayrıca; - 2 yemek kaşığı Pınar Labne
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
Yapılışı; - Salçalık biberleri ocak üzerinde, iyice yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabukarını soyup akan suyun altında yıkayın ve iri iri parçalar halinde dilimleyin.
- Dilimlediğiniz biberleri, dörde bölünmüş soğanı, ikiye kestiğini sarımsakları orta boy bir tencereye koyun. Üzerine su ve sıvı yağı ekleyip pişmeye bırakın.
- Sebzeler iyice yumuşayınca hepsini el blenderiyle çekip püre yapın. Tekrar ocağa koyun ve tuz ve biberleri ekleyerek kaynatın.
- Diğer taraftan, un, soğuk suyu ve Pınar Labne’yi bir kaseye koyup çatalla çırpın. Sıcak çorba suyundan bir kepçe katarak ılık hale getirin.
- Ilık hale gelen karışımı, çorbaya karıştırarak ilave edin. Sürekli karıştırarak 5 dakika daha kaynatın. Kuru naneyle süsleyerek servise sunun.
Alıntıdır. Mis Mis Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
| |