Cevap: Liselerde zorunlu hale getirilmesi gündeme gelen Osmanlıca dersi sizce gerekli midir?
IF'te bile bu kadar fazla cahilin olduğunu görmek üzücü...
Osmanlıca öğrenince ne olacak ? Hangi tarihi öğreneceksin ? Tarih dediğin Osmanlı dönemine ait olan mezar taşları ise o taşlarda yazanlar belli zaten. Mefta ismi ve ölüm sebebi. O mezarda yatanın ölüm sebebini öğrenmek için mi tüm bu çabanız ?
O kadar tarih meraklısı iseniz gerçek TÜRK tarihinin yazılı olduğu Orhun abidelerini okumak için Göktürkçe (Kök Türkçe) eğitimleri alın!. Gerçek Türk tarihi oralarda yazıyor.. Kül Tigin yazıtları, Bilge Kağan yazıtları ve Tonyukuk yazıtları dururken sen hala tutturmuşsun bir Osmanlı sevdası!.
Osmanlı bir "aile" imparatorluğuydu. Senin dedelerin Osmanlı'da kapı kulu bile değillerdi. Aç sefil bir hayat süren çiftçilerden ibaretti. Osmanlı Aile Hanendalığı kendilerini Türklükten o denli devşirmişler ki, kendilerine eş seçerken bile Türklerden seçmiyorlardı!.
Herşey bir kenara, ben Kafkas Türk'üyüm, benim atalarım bile Osmanlı döneminde Osmanlıca konuşmaz Göktürkçe konuşurlardı. Çünkü Osmanlıca yaygın ve öğretilen bir dil değildi. O dönemlerde bile bu denli dışlanan dil'i 2016 yılında öğrenecem diye kendini yırtanlar var!.
Rum, ben rumum diyordu, Arap ben arabım diyordu, kürt bile ben kürtüm diyordu ama bir Türk ben Türküm diyemiyordu!.
II. Osman bile Türklük ruhunu yeniden aşılamaya çalıştığı için devşirmeler tarafından katledilen bir padişahtır!. Fatihten sonra Türklük şuuru komple yerini devşirmelere bırakmıştır!.
Görün artık gerçekleri, Diriliş Ertuğrul izlemekle, deli Kadir Mısıroğlu dinlemekle gerçek tarih olmaz.
Dengesizin birisi de çıkmış gerçek tarih 1923'de yok edildi diyor. Sanki yok edilirken oradaydı ECNEBİ İTİ !
Okulda okutulmasına gelince!.
Ben nasıl ecdad yazıtlarını okumak için aylık 150 TL verip Göktürkçe kursuna gidiyorsam, Osmanlıca Osmanlıca diye bir tarafını yırtanda gidecek para basıp Osmanlıca kursuna gidecek!
Ayrıca, o beğenmediğiniz Latin harflerinin kökeni de kök Türkçe den gelir. Ama cahil olduğunuz için ondan bile bihaber asalaksınız!.
__________________ Sonsuza dek özlemimsin Gökçe`m... |