|
Julide Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Aciklayayim... tanri ortadogu cografyasinda kacak saraylar insaa edip butun satafati ile saltanatini devam ettirenler icin varligini surdururken, cocuklarinin acliktan olmemesi icin bobregini satiliga cikaran baba icin varligini neden gostermiyor diyor...allah konusuna gelirsek incilde ise baba ogul kutsal ruh olarak geciyor... ve bir hristiyan ile konustugumuzda o da en dogrunun hristiyanlik oldugunu dusunuyor? neden biliyor musunuz cunku dininizi (cogunluk olarak ele alindiginda) secmezsiniz, din size dayatilir, aileniz tarafindan, toplum tarafindan, yasadiginiz toplum neye inaniyorsa siz gudumlu olarak ona inanirsiniz, bazilari bunu sorgular bazilari sorgulamaz... ama inanmayan secendir, o inanmamayi secer oysa inanc secilmez... demek istedigim sey eger california da dogmus olup jack ve janet morrison ciftinin biricik ogullari "sam" olarak dogsaydiniz, yuzde doksan nokta dokuz "hristiyan" olucaktiniz ve islamiyeti merak dahi etmeyecektiniz... yani sizin islamiyet hakkindaki dusuncelerinizin aynisini bir hristiyan "incil" icin bir yahudi "tevrat" icin, budist dalaylamasi icin dusunuyor, ve en dogrusunun kendisininki olduguna inaniyor... suphe dahi etmiyor... bunu hic sorguladiniz mi? ayrica tekrar ediyorum adam inanmiyor ve inanmak zorunda da degil, her insan kendi cehennemini kendi dogrularini kendi inanclarini yasar, bunu sorgulamak kimseye dusmez, din ve vicdan ozgurlugumu tirmaladi demis mesela, ee iyide sizde karsinizdakinin ifade ozgurlugunu tirmaliyorsunuz kisisel olarak dikkat cekmek cabasi diyip... onu ne yapacagiz? saygi duymuyorum diyorsunuz ama kendi dininize saygi bekliyorsunuz ne kadar celisik di mi? inandiginiz dini ne kadar biliyorsunuz onu tartismak gerekiyor aslinda, mesela farabi okudunuz mu hic? aristotelesci olan islam felsefesinin kurucularindan olan farabiyi? en onemli islam dusunuru? siz Kuran-kerimin turkce mealini okudunuz mu mesela? islam alimleri kutsal kitabi hangi bakis acisi ile ele almis dusundunuz mu hic? mesela aklimizi sorgulamamiz icin veren rab (bakin rab diyorum saygi duyun diye) sorguladigimizda bizi gercekten cezalandiracak mi? veya soyle dusunelim bu yaziyi kaleme alan arkadas belkide rabbin ona cizdigi bir sinavdan geciyor? yani suanda saygi duymuyorum ama benim dinime saygisizlik etmesin su kafir dediginiz insandan daha fazla gunahkarsiniz allahin katinda belkide ... cunku o kendi sinavini veriyor ama siz ona gostermis oldugunuz tepki ile kendi sinavinizdan kalmis olabilirsiniz... en uzucu olanda bu zaten bir ateist bile islami bir muslumandan daha iyi bilebiliyor cunku birisi sorguluyor okuyor, digeri sadece inaniyor sorgulamiyor... neyse geleneksel "ramazan'da oruc tutmayanlari dovme senlikleri"nde de bu kadar hassas olursunuz umarim...
|
JuLide, paranoya arkadaştan alıntı yapıp bana gönderme yapmanız çok keyif verici.
Kimseye kafir vs dediğim yok konuyu çarpıtmayın lütfen..Benim her düşünceye saygım var,
konuyu açan kişiyle ilgili neden kişisel eleştiride bulunmayı tercih edeyimn ki? Yazdıklarıma ateş
etmeden önce okuyup algılayın
"kişisel olarak dikkat çekme çabasındasın" gibi bi ifade kullanmadım.
Ben açtığı konuyla ilgileniyorum okur olarak.