Günün lezzeti: Güveçte et sote
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
Yarım kilo dana kuşbaşı
1 biber
1 domates
1 tatlı kaşığı salça
Arpacık soğanı
Pulbiber, karabiber, kekik, tuz
Güveçte et sote yapılışı:
Etleri üzerini geçecek kadar su ekleyerek düdüklü tencerede 10 dakika kadar haşlayın. Arpacık soğanları ve biberi bir tavada sıvıyağla kavurun. Haşladığınız etleri de koyup kavurmaya devam edin. Doğradığınız domatesle beraber salçayı ve baharatları da ilave edip kavurduktan sonra güvecin içine alın. Haşlama suyundan dökerek 200 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun!