Enginar Sosu Tarifi
Malzemeler
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
1 su bardağı su
Ayrıca:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tarif
• Enginarları ister evinizde ayıklayın, isterseniz dışarıdan satın alın, mutlaka yapraklarını da muhafaza edin.
• Çünkü yapacağımız sosa yaprakların dibindeki sadece etli bölümleri de batırıp yiyebiliriz.
• Şimdi sosu yapmak üzere ufak bir tavaya yağı bırakalım, erir erimez unu ekleyip, un sararıncaya kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
• Sonra suyu ekleyip yine karıştıralım.
• Unlu su pişip kaynamaya başlar başlamaz altını söndürüp, soğuması için bir kenara bırakalım.
• Öte yandan derin ve geniş bir kase içinde; yumurta, hardal, zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ile beraber tuz ve karabiberi iyice çırpalım.
• Hatta mümkünse bir mutfak robotu veya blender da karıştıralım.
• Sonra bu karışımı daha önceden pişirip, soğumaya bıraktığımız yukarıdaki unlu suyla karıştırıp, iyice çırpalım.
• Böylece sosumuz hazır olmuştur.
• Bu sosu bir kavanoza doldurup, bir hafta kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.
• Haşladığınız enginarların üzerine bu lezzetli sosu gezdirerek servise sunun.
• Ya da yeşil salatanın üzerine enginarları doğrayarak yerleştirin.
• En üste de bu sosu gezdirebilirsiniz.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. |