Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Mart 2016, 17:40   #1
Çevrimdışı
Ebru
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pekmezli tava künefesi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
300 gr çiğ tel kadayıf
1 paket dilpeyniri
1 çay bardağı sıvıyağ + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
25-30 gr bitkisel margarin veya tereyağı
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
3 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
½ adet limonun suyu


Hazırlanışı:
Dilpeyniri ince dilimler halinde tel tel ayrılır. 20-25 santim çapındaki bir teflon tava hazır bekletilir. Tel kadayıf didiklenip parçalanarak açılır. Üzerine sıvıyağ ve eritilip ılıtılmış yağ gezdirilip elle köfte yoğrulur gibi iyice yoğrulup yağ kadayıfa yedirilir. Tava 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlanıp pekmez kaşıkla tavaya yayılır. Üzerine kadayıfın yarısı bastırılarak 1 parmak kalınlığında yayılır. Üzerine dilpeyniri yerleştirilir. Ayrılan kadayıf üzerine bastırılarak serilir. Tava orta ısılı ateşe oturtulup çevrillerek alt tarafı kızartılır. Bir tepsi yardımıyla ter düz edilipdiğer tarafı da kızartılır. Kadayıf ılık hale gelince soğuk şerbet ilave edilir. Şerbetin hazırlanması için; su, tozşeker ve limon suyu , bir tencereye aktarılıp arada sırada karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alınır. Soğuduktan sonra tatlının üzerine gezdirilir. Tatlı şerbetini çektikten sonra dilimlenerek kesip servis tabağına alınır. Üzerine ceviz içi serpiştirilir. Dondurma veya kaymak da koyulabilir.


Alinti..

__________________
Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver