Rica ederim @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kekim lezzetli oldu o aksam bitti. Yumurtanin sarisi ile beyazini ben her zaman ayri cirpiyorum ama bazi keklerimde tutmamisti o cok kabarma sebebini bende tam bilmiyorum bazen tutuyor bazen tutmuyor.Sunger kek (bilmeyenler icin yumusak kek) yaparken kekim hep kabariyor o ogendigim sunger kek tarifinde yumurta sarisi seker ile beyazi bir tutam tuz ile cirpiliyor.Bende bunu her kekimde yapiyorum elimdeki tarfe gore istersen deneyebilirsin.Yumurtanin sarisini once sekerle cirp ardindan yagi ve diger malzemeleri kat(unu kabartma tozu ile eleyebilirsin).Baska bi kapta da yumurtnin beyazini (tuz katma cunki tarifte tuz yok) kopuklesene kadar (gorunumu ayni krem santinin cirpilmis koyu hali gibi olacak) cirp ve diger karisimina ilave et kasikla karistir kasik metal olmayacak.Birde firina bir kap icerisinde su koy firinin en altina bi yere su kekleri kabartirmis.İnsallah kekin guzel olur simdiden kolay gelsin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.