|
Burce Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
SONUÇ:
Mevlana toplumsal düzenin sağlanması için Ahlakı bir ön şart olarak kabul etmektedir. Ahlaklı olabilmek içinde, insanın İslami değerlerine uygun bir yaşam sürmesi gerektiğine inanmaktadır. Kuran insan için bir kılavuzdur. Mevlana nefsin terbiye edilmesi gerektiğine inanan bir düşünürdür. Bütün kötü huyların kaynağını nefisten kaynaklandığına inanan Mevlana, insanın hasetlikten, gururdan, şehvetten, mevki ve makam sahibi olmaktan uzak durması konusunda uyarır. alıntıdır. |
Oncelikle ozellikle belirtmek istiyorum amacim kisisel bir tartisma yaratmak degil, alinti oldugunun farkindayim ve sozlerimin ekleyen arkadasla bir alakasi yok... amacim sadece konu "mevlana" ve tasavvuf ise, fikir teatisinde bulunmak... cunku islam alimleri de bu konu hakkinda catisma halinde, kimisi musluman oldugunu dusunurken, kimisi ogretilerinden oturu Mevlana'nin islam dini ile celisen fikirlerinin oldugunu savunur... ki "ben ne hristiyan, ne yahudi, ne zerdust, ne de muslumanim, ne dogudan, ne batıdan, ne karadan, ne denizden" dedigi dizelerde vardir... eminim benden daha fazla ve daha farkli fikirlere sahip arkadaslar vardir... onlarida duyabilmek adina yorumladim... cunku ben yukardaki yazinin biraz tarafli oldugunu dusunuyorum....objektif bir bakis acisi degil gibi geldi...