Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Mart 2016, 17:46   #47
Çevrimdışı
Armerian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Adana Merkez :)




Julide Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Cok guzel bir calisma olmus... mumbar dolmasinin disindaki yemeklerin ne oldugunu anlamasam bile... birisi kaburgaya benziyordu sanki... bunlarin muhteviyatlarini da aciklasaniz keske, ben cok severim de yoresel tatlari denemeyi... mesela Adanaya ola ki yolumuz dustu ki dusebilir... nerde ne yemeliyiz ve yediklerimizin icerigi nedir... Sirdan demissiniz neden yapiliyor? oldukca garip bir gorunusu var ama eminim lezzetlidir cunku hatay dan sonra adana mutfagi ozel ilgi alanima giriyor, mesela Antep mutfagi guzel denir ama ben pek sevmemistim...

Şırdan, midenin bir bölümüdür. Aynı zamanda sakatat yemeklerinden mumbar ve kokoreç gibi,adana'da sıkça tüketilen ve Adana'nın yöresel nitelikteki yiyeceğidir. Şırdan olarak anılsa da asıl adı "şırdan dolmasıdır". Bu dolma hazırlanırken genelikle kuzunun şırdanı tercih edilir. Şırdan, Adana'da, "kebap" ve şalgam" kadar yaygın olan bir yiyecek olmasına rağmen Adana dışında pek bilinmeyen bir yiyecektir.
Koyunun 4 midesinden biri olan şırdanın temizlenip içine pirinç doldurulup dikilip pişirilmesiyle hazırlanır.
Şekil olarak biraz sıra dışıdır. Yenirken üzerine kimyon tuz ve pul biber serpilir. Şırdancılık Adana'da neredeyse başlı başına bir sektördür. Adana'da kesilen koyunların şırdan ihtiyacını karşılamadığı için başka şehirlerden çiğ şırdan getirtilmektedir. Yaz veya kış fark etmez, her köşebaşında bir şırdancı mutlaka vardır.

açıklayıcı olmustur umarım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver