Nohutlu Kabak
Malzemeler
2 orta boy kabak
1/2 adet limon
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 adet tatlı kırmızı biber
1 küçük boy soğan
1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
1 kase haşlanmış ve kabukları soyulmuş nohut Hazırlanışı
Sebzeleri sirkeli suda bekleterek bol su ile yıkayalım.
Soğanı soyalım ve küp küp doğrayalım.
Biberleri ince ince doğrayalım.
Bir tencerede yağı ısıtıp soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyelim.
Biberleri ekleyerek birkaç dakika daha soteleyelim.
Kabakların kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım. Kabakları tencereye ekleyelim. İsteğe göre salça ekleyip karıştıralım.
2 bardak kaynar suyu ve nohutları tencereye ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatarak yemeği 20 dakika pişirelim.
Limonu sıkarak suyunu yemeğe ekleyelim.
Bebeğimizin ayına göre yemeği ezerek servis edelim.
Kendi damak tadımıza göre tuz ekleyelim.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. |