02 Mart 2016, 16:49
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Tahinli Ve Haşhaşlı Atıştırmalıklar
Tahinli Ve Haşhaşlı Atıştırmalıklar Tarifi'nin Malzemeleri- 2 adet ikili milföy
- Açmak için un
- Yarım kase haşhaş ezmesi
- Yarım bardak sıvı yağ
- Yarım kase tahin
- Yarım bardak şeker
- Tahinli Ve Haşhaşlı Atıştırmalıklar Tarifi'nin Yapılışı
- Hayırlı sabahlar tarif dostlarım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. )
Milföy hamuru çözüldükten sonra değerlendirmek zorunda kalıyoruz, malum çözülen bir şeyi tekrar dondurmamak lazım, bende sigara böreklerinden sonra kalan hamurlarımı tahin ve haşhaş sürerek değerlendirdim mayalı hamurla genelde yapardım ama bu kez milföy hamuruyla yapınca lezzetinin yanında birde çıtırlığı daha cazip geldi.
İkili olan milföy hamurlarını unlayıp incecik açıyoruz tahini sürüp birazda şeker serpiyor, rulo şeklinde büküp birer parmak kalınlığında kesip dik olarak tepsiye yerleştiriyoruz ,diğer hamuru da aynı şekilde açıp sıvı yağ ile seyrelttiğimiz haşhaşımızı sürüyoruz ,arzu ederseniz şeker serpebilirsiniz ,onu da iki parmak kalınlığında kesip düz olarak tepsiye yerleştiriyoruz üzerine kaldıysa iç harcından kalmadıysa yumurta sürüp fırında iyice kızartıyoruz, çıtır çıtır bir lezzet afiyet şifa olsun.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. |
| |