Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Şubat 2016, 21:57   #102
Rüzgar
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Evlenmeden aynı evde yaşar mısınız?

Oncelikle selam..

Konuya dair yorumumu daha once beyan etmistim lakin, bazi yorumlari okuduktan sonra tekrar yazma geregi duydum. Amac, ne polemik yaratmak ne de saygisizlik yapmaktir.
Evvela, birini tanimak istediginiz zaman onunla ayni evde yasayabilirsiniz evet, yani bu karar sizi ilgilendirir. Ancak din, gorgu, gelenekler araya girdigi vakit bunun yanlis bir sey oldugunu anlarsiniz tabii mantiginizi ne kadar kullandiginiz da onemlidir. Bize gore bu yanlis bir durumdur. Biz, ne ailemizden ne yakinlarimizdan ne de ceddimizden boyle bir sey gormedik, gormek dahi istemeyiz.
Simdi oteki taraftan bakalim yani 'gordugumuzu kabul edelim'
Bir bay ya da bayan ile ayni evde kaldigimizi dusunursek gercekten de hic mi 'birbirimizi yakindan taniyalim' diye yaklasmayacagiz? Gercekten de, onun nasil bir insan oldugunu, ne kadar dogru veya yanlis oldugunu gozlemlemek icin mi ayni evde kalacagiz? yani hic mi 'bize ozel bir an' diye cirpinmayacak miyiz?
Rica ediyorum, lutfen kendinizi kandirmayiniz.
Dinen, kitaben yasak, haram kilinan seyleri helalmis gibi gostermekten ne zaman vazgececegiz? Ayni evde yasayabilirsiniz, ayni yataga bas koyabilirniz, ancak ve ancak resmiyete dokulmedigi (nikahli olmadiginiz surece) zina yaptiginiz anlamina gelir. Herkes, kendi hayatini belirleyebilecek karaktere sahip, bu yuzden kimseye akil vermek gibi bir niyetimin olmadigini ancak, bana yanlis gelen ya da duzeltmek istedigim cumleler oldugu icin konuya tekrar mudahil oldugumu bilmenizi isterim. Ve uzulerek eklemek isterim ki; hic beklemedigim insanlardan hic beklemedigim dusunceler gordum uzuldum. (dusuncelerini begenip, takdir ve takip ettigim halde),
Onlarin da benim gibi dusunmesini beklemiyorum, benim amacim olabildigince objektif olmak, sonuc itibariyle herkesin kendi hayati, secimi.
Yinede uzuldum, ne diyeyim..
Bir onceki postumu yineliyorum, Hayir yasamazdim, yasamayacagim da.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet