Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Ocak 2016, 20:28   #8
MyKraL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kelimelerin Baş Harfini Büyük Yazmak.

L4roXyL Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Amigo istediğin şey, regular expression ile yapılabilir. Ama ben farklı bir yöntem ile yaptım, işini göreceğine inanıyorum.
Açıklıyayım'ki "hep hazır veriyor, anlamıyoruz" diyenler utansın .)

$left($1,1) != / : Burada demek istediğimiz, yazılan kelimenin ilk karakteri "/" değilse &&(ve)
!$ctrlenter : Eğer caps lock aktif değilse, &&(ve)
!$inpaste : Gönderilen text, paste edilmiyorsa;
Bir değişken yapıyoruz(%/) ve değerini 1 olarak atıyoruz.
Sonra $numtok ile cümle içerisindeki boşluk sayısını anlıyoruz.
Devamında while kullanarak $gettok yardımı ile, $numtok sorgulamasından aldığımız değeri(%
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
1'e eşit olana kadar yani %/ değerine eşit olana kadar arttırıyoruz.
Ve bunu yaparken her kelimenin/lerin ilk harfini, $upper ve $left yardımı ile büyütüyoruz. Ve kelimenin/lerin 1. harflerinden sonrasını $right kullanarak normal biçime dönüştürüyoruz.
Ve son olarak, bu yapılanların hepsini $addtok kullanarak %: değişkenine atıyoruz. İşlevler bittikten sonra(while) say olarak %: değişkenini okutuyoruz. Yani kısacası, yazılan her kelimenin ilk harfi büyük oluyor.
Açıkladım, çünki ne kadar basit ve yapılabilir olduğunu sizde öğrenin diye.

on *:input:*: { if $left($1,1) != / && !$ctrlenter && !$inpaste { var %/ = 1,%= = $numtok($1-,32),%: | while %/ <= %= { var %: = $addtok(%:,$+($upper($left($gettok($1-,%/,32),1)),$right($gettok($1-,%/,32),-1)),32) | inc %/ | haltdef } | say %: } }

İşini görecektir.

cok eski konuyu hortlatıyorum ama . dikkatimi cekti. bunu ekledikten sonra cümle icerisinde aynı kelimeler kullandıgımda 2. kelime cıkmıyor
en basit örnekle : test test yazıyorum enterliyorum 1 tane test gönderiyo .

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan