Cevap: Sultanahmet'te Patlama!
Sabah kalktığım da çayımı yudumlarken Beşiktaş sahilini izledim. Lodosun olması ve sahilin kıyıya vurmasına şahitlik ettim. Aradan saatler sonra Sultanahmet'de gerçekleşenen patlamayı duyduğum zaman yine suruç'taki, ankarada ki patlama gibi sinirler tepeme çıktı. Direk olarak Antalya'nın XXXX bir yerel gazetesinde editörlük yapan arkadaşımı aradım. Konuyla ilgili şuan orada bulunan bir muhabir arkadaşın verdiği bilgiye göre, patlamanın şiddeti oldukça fazla olması ve dikilitaş ın bulunduğu alanda gerçekleşmiş olmasıdır. Bir çok sayıda iftaiye ve ambulans olay yerine intikal etmiş. Bir polis aracı da ters devrilmiş henüz net olarak bilgi verilmiyor lakin canlı bomba ya da tuzaklama olduğu yönünde bilgilendirmeler bulunmaktadır.
Yaralıların ve can kaybının olduğunu da direk olarak canlı canlı haber aldım. Ancak net bir sayı verilmiyor 7 adet olay yerine halka çevrilmiş ki, büyük ihtimalle o bölgenin olay yeri olduğu netlik kazanıyor. Güvenlik noktaları anında yerleştirilmiş havadan da alanı güvenlik altına alınmış gerek çevik kuvet ve demir bariyerler de olay yerini emniyet şeridi ile çekilmiş araştırmalar devam ediyor. Ayrıca Polis ekipleriyle bir kaç vatandaş arasındada laf atışması oluşmuş oda olayın gerginliğini göstermiş insanların öfkesini anlıyorum ama şuan güvenlik ekiplerine zorluk çıkartmalarınıda anlayamıyorum. Erkan Turan'a teşekkür ederim. Son olarak alınan yaralı bilgisi Araştırma hastanesine teşvik eden sayı 6 kişidir. 6 kişiden 1'i hastanaye gelirken hayatını kaybetmiş, diğer 1i'de şuan acilen ameliyata alınmıştır. Dediğim gibi net bir bilgi sadece bunlar şimdi. Ancak şu gerçek bir çok yaralı mevcut. Ve can kaybıda öyle. Yabancı uyruk olup, yaralı olanlar da civar hastanelere kaldırıldı. Erkan Turan'a teşekkür ederim.
Rabbim yaralılarımıza acil şifa versin, can kaybı olanlarada ailelerine ve sevdiklerine sabır baş sağlığı diliyorum. |