Merhaba IF ailesi , öncelikle konu altındaki tüm mesajları okuduğumu belirtmek isterim. Uzun zamandır bu platformda aktiflik sağlayamadım. O yüzden gerçekten ara ara da olsa mesajları okurken baya bir duygulandım.
Bu konu çok fazla tartışıldı , bazen kavgaları oldu , kimi iyi kimi kötü. Lakin ben bu platformdaki insanların gerçek anlamda iyi niyetli ve aklı başında bireyler olduğunun kanaatindeyim. Kötü düşünmek istemiyorum. İnsanlar, dijital platformlarda duygularını tam anlamıyla ifade edememektedirler ve bu durum yanlış anlaşılmalara sebeb olabilir. İlk postta adı yazılan arkadaşların hepsinin emeklerinin olduğu aşikar.
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adlı arkadaşın dediklerine gerçekten hak vererekten eklemeler yapmak istiyorum.
Foruma bu platformda çok fazla zaman ayıramasam da arada bir girip ne var ne yok diye şöyle bir bakıyorum ve gerçekten gördüğüm manzara beni üzüyor. Sürekli foruma giren kullanıcıların sürekli aynı türden soruları sormaları bir yana onlara cevap veren insanların kendilerini
çok fazla geliştirememiş olmaları beni gerçekten üzüyor. Bilindiği üzere "code" tanımı şuan bütün programlama dillerinde ve onlara ait olan tüm betik dillerinde aynı anlama gelmek ile beraber "coder" tanımıda aynı kümeye girmektedir. Böylesine global bir tanımı kendine yakıştıran arkadaşlarımızın sadece mIRC programı dışına çıkamamaları çok kötü bir durum. Sonuçta bu olayın iç yüzü @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arkadaşımızında dediği gibi algoritma kurabilmekten geçer. "PHP,C++,Javascript uzmanı" diye birşey yoktur. Tamamiyle hayal ürünüdür. Eğer gerçek anlamda bilgiye aç olan biri iseniz yeni bir programlama dili öğrenmeniz (bir coder için konuşuyorum) en fazla 6 ayınızı alır. Benim öyle oldu . Hali hazırda ben anadolu teknik lisesi mezunuyum ve okul birinciliği kontenjanı ile bilgisayar mühendisliği okudum. Şuanda bir oyun firmasında oyun programlama üzerine hayatımı kazanıyorum. Sonuçta mIRC ile başladığım bu "code" hayatımda geldiğim şu noktaya stajlarımın dışında biraz PHP biraz C++ birazda java script katarak gelmiş bulunmaktayım ve bundan son derece keyif almaktayım.
Gerçekten diğer dilleri öğrenmek kafanızda büyüttüğünüz kadar çok zor birşey değildir inanın bana.
Bazı arkadaşlarımızın mIRC programının dışına çıkmaları gerektiğini düşünüyorum. Dijital dünya sadece mIRC'den ibaret değil. Vizyonunuzu geliştirmenizi ve her zaman yukarı doğru bakmanız gerektiğini düşünüyorum. Teşekkür ediyorum, böylesine güzel ve bu platforma gönül vermiş insanların adları içinde benide unutmayarak yazdığınız için...
ve herzaman kendime totem edindiğim Atamızın şu sözüylede bitiriyorum:
"Hiç bir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!" Mustafa Kemal ATATÜRK