Cevap: Coder, Coders NediR!!!
Üşenmeden okudum normalde bu kadar uzun yazıyı okumam zaten bir bölümünde hızlandım Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ayrıca buda nereden çıktı demekten kendimi alıkoyamıyorum Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
IRC'i bütünleyen tamamlayan mIRC'tir.
mIRC olmadan da IRC'e bağlanabiliriz, tuz gibidir tuz nasıl yemeğe tat veriyorsa mIRC'te IRC'in tadıdır.
Programcı olan Khaled bizler onun üretmiş olduğu mirc scripting (programlama dilini) iyi bir şekilde öğrenmiş kişileriz.
Ve bu durum bizleri de kısmen programcı yapar çünkü mIRC Scripting yazılımı ile günlük ofis kayıtlarınızı verilerinizi tutabileceğiniz programlar oluşturabilirsiniz hayal gücünüzle çok daha uçuk şeyler yapılabilir.
GemLik (Ali) iyi bilir Kelebek sunucusunun nick ve kanal şifrelerini başka bir servicese mirc scripting yazılımı ile aktarmıştım.
(Anopeden ircservicese geçiyorduk sanırım yada tam tersi sonuç olarak telnetten aktarım olmadı bende mirc scripting kodları ile aktarımı gerçekleştirdim)
Yani mIRC Scripting bilmek kişiyi Coder ileri derecedeyse kısmende programcı yapar.
PHP, ASP bunlarda programlama dilidir ama bu yazılımlarda alanında iyi olanlara webmaster diyoruz tıpkı bizlere coder denmesi gibi.
Sonuç olarak basit algı şu: Coder = mIRC Scripting yazılımını iyi derecede bilen kişidir.
mIRC Scripting tamam da IRC Scripting nedir? Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ayrıca geçmişten günümüze çok şey değişti o kısımlara değinmek istemiyorum fakat şunu da unutmayın çok çok şanslısınız bizi zamanımızda bu kadar döküman bu kadar örnekler yoktu ve bizlere kimse açıklayıcı kodlar yazıp vermedi (istisnaları geçiyorum kaideyi bozmuyorlar).
Şunu da belirteyim içimde kalmasın Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. el33t mirc scripting yerine gidin web dillerinden birini öğrenin demişti asp php falan öğrenseniz ne olacak Allah aşkına bu işlerde tam anlamıyla profesyonel olmadıktan sonra size ne yarar sağlayabilir ki?
Soruyorum foruma o kadar webmaster arkadaşımız var sadece asp ve php yazılımı ile hayatını kazanabiliyorlar mı? Site yapıp sattığında aylık maaşınıza denk geliyor mu? Ben artık çalışmayayım webmasterlik yaparım zaten aynı parayı kazanıyorum diyorlar mı?
Hiç sanmıyorum dediklerini Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hobi zevktir yahu bundan çıkar beklemezsin. |