Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Kasım 2015, 15:12   #13
MoHaC
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye'de Özelleşen Kurumlar

çok güzel açıklamışsın da kardeşim bence eksik ya da yanlış düşüncelerin var...şimdi bi çık dolaş şimdi sokakta,bir avm ye falan gir ya da hepsini geçtim elinde ki telefonun markasını baz al...yerli üretim olmayan bi ülke dışa bağımlıdır,bildiğim kadarıyla dünyanın ilk metrsonu inşa eden bizleriz,zamanında uçak motoru kuran bir ülkeyiz neden geri gidiyoruz? yerli otomobil sadece küçük bir örnek,hindistan,iran kendi uydusunu yapıp gönderiyor uzaya biz neden elin oğluna mahkumuz? onlar bizlerden daha mı gelişmiş?..parçayı yurt dışından getirip burada imalat yapmak yerli üretimmidir sence? biz tarım ürünlerini bile (sarımsak,mercimek,mısır,patates vs vs vs hatta eti) yurt dışından ithal ediyoruz...süpermarketlere git bak yabancı markalı balık konserverlerine 3 tarafımız denizle çevriliyken abes değil mi bu sence? özelleştirme yapmak kötü birşey değil tabi zarar eden kurumu kapatıp insanları işsiz bırakmaktansa özel sektöre devreder hem yükten kurtulur hemde insanları zorda bırakmamış olursun...ama son dönemlerde yapılan özelleştirmelere bir göz at nereye,kimlere ne bedellerle satılmış ve ne durumdalar? benim sıkıntım bu...çok partili rejime geçildiğinden bu yana bildiğim kadarıyla 4 dönem ard arda süren bir hükümet yok...1945 de japonya 2 atom bombası yedi,almayanın,ingilterenin,fransanın başına gelenler malum bu adamlar ne yaptılarda dünyanın süper güçleri oldular bu kadar kısa zamanda..hadi onlar kadar olamasak da yine de bizim 4 dönemde 10 kusur sene de çok başka bir konumda olmamız gerekmez mi? atak helikopteri demişsin tanıtımını izledim ama henüz kullanıldığını görmedim..aselsanın sınır korumak için üretmiş olduğunu söyledikleri robotlar vardı onlarla da ilgili bi gelişme görmedim...yerli otomobil vardı babayiğit o ne olacak bekliyoruz...

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver