Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Kasım 2015, 13:37   #2
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Muhteşem Yüzyıl Kösem sosyal medyayı ikiye böldü!

Hahahahah yine çıkmış andaval ecdatcılar. Bir de şu çok bilmiş halleri yok mu insanı öldürür ya^^ Te Allahım ya. O methiyeler düzdükleri Osmanlı, 17. yy öncesi Osmanlısı sonrası tam bir leş. Madem kitap okumaya, araştırmaya çok meyilleri var açıp adam akıllı kaynakları okuyup öğrensinler Kadir Mısıroğlu, Mustafa Armağan denen aptal ve art niyetli insanları değil. Çok seviyorum bu tarz andavalları. Siyasi Ecdat zırvalarına yürekten inanıp, açıp 1 sayfa, 1 satır kitap okumadan "ecdadı tanımak istiyorsanız gitap ohuyun gitap" diyorlar ya insanı iyice zıvanadan çıkarıyorlar. Bu cehil sürüsü Osmanlıya tek laf edilince hede hödö der ortalığı ayağa kaldırır ama Atatürk'e "gavur, sarhoş" gibi şeyler demekten de kendilerini alamazlar. Sen saygı duymuyorsan ben sana neden saygı duyayım çomar ?

Osmanlının büyüklüğü, gücü tartışılmaz ama Türk kültür ve medeniyetine vurduğu balta hatta neredeyse bu kültür medeniyeti yok etmeye varan -kasıtlı veya kasıtsız- çabalarıyla Osmanlı benim gözümde devamlı eleştirilmeye mahkum. Hadi bunu da geçelim, Osmanlı tebaası özellikle İstanbul'daki nüfuzlu kimseler ilerlemenin, çağdaşlaşmanın daima düşmanı olmuşlar devletin ayağını kurşunu kendileri sıkmışlardır. Osmanlı 1700'lerden sonra manen çökmüş bir devletti. Hem ekonomik, hem kültürel, hem dini hem de siyasi anlamda. Bunlardan gram bahsetmeyip "benim ecdadım çok büyüktü hede hödö" konuşmak hikaye.

Okuma : Balkan Tarihi - Barbara Jelavich

Sadece şu kitap bile Osmanlının özellikle son döneminde ne denli zavallı bir pozisyonda olduğunun göstergesi. Güçü tükenmiş, kendi devlet adamlarının vatanlarına karşı hareket etmelerinin kanıtı.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver