Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER:
- 4 adet yumurta (sarisi sekerle cirpilacak, beyazida ayri bir kapta bir fiske tuz ile kopurene kadar cirpilacak)
- 1 su bardagi toz seker
- 1 paket kabartma tuzu
- 1 paket vanilya
- Yarim cay bardagi ilik su
- 1su bardagi ile birlikte +1 yemek kasigi kadar da un
ici icin,
- 8 veya 10 adet mandalina
- 1 paket krem santi
- 1 su bardagi sut
uzeri icin,
- cikolata sosu
YAPILISI:
Yumurta sarisi ile toz sekeri, sekerimiz eriyene kadar iyice cirpacagiz.Ardindan su, un, kabartma tozu, vanilyayi ekleyip yeniden cirpiyoruz.Diger kapta da bir fiske tuz ile kopurene kadar cirptigimiz yumurta beyazini, yumurta sarili olan kabimiza ilave ederek karistiyoruz. Hazirladigimiz bu karisimi firin tepsisine resimdeki gibi dokuyoruz ve 180 derece isidaki firinimiz da uzeri hafif kizarana kadar pisiriyoruz. Tarifimin devami icin resimleri takipleyebilrsiniz artik. ^^
Oldukca pratik ve hafif bir tadi vardir, genelde muzlu rulo pasta yapilir.Muzlusuna gore mandalinalisi daha hafif, leziz bir tat da.Ben begenerek yapiyorum, tavsiye de ederim.
Afiyet olsun.
Not: Rulo sekline getirip icine krem santi ve mandalinayi yerlestirdikten sonra,pastami strecledim dolaba koydum 1-2 saat bekletip uzerini cikolata sosu ile susledim.
Hesna