Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Ekim 2015, 14:17   #1
Çevrimdışı
Hesna
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Paçalı Patlıcan - İzmir Mutfağı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


-Uzun patlicanlari soyup,4'e bolerekte yapabilrsiniz
.


Malzemeler
2 tane topan patlıcan (Miktar isteğe bağlı)
1 kase un (miktar önemli değil ne kadar aldırabilirseniz patlıcanlara, az gelirse ilave edebilirsiniz)
1 kase su
Tuz
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Yapılışı

Yuvarlak patlıcanlarımızı alacalı soyup tuzlu suda biraz bekletiyoruz ( İzmir’deki ismiyle topan patlıcanlarımızı). 10 dk acısı çıksın yeter. Suyun içinde beklettiğimiz patlıcanları düz bir kaseye tavamızın bir kerede alacağı kadar çıkartıyoruz ( patlıcanları birden sudan çıkarırsanız kururlar unu almazlar). Üzerine bolça un serpip, bir taraftan da elimizi kasedeki suya batırıp, patlıcanların üzerine serpiyoruz. Sürekli karıştırıp unla suyun her tarafına bulaşmasını sağlıyoruz (Çok su koyarsanız hamurlaşır ve kendini toplar, patlıcanlara bulaşmaz). Baktınız un ya da su az geldi, su ve un serpin, bunun miktarı yok, üzerine aldırabildiğiniz kadar. Üzerine tuz serpip, tavamızda ısıttığımız sıvı yağımızda çıtır çıtır kızartıyoruz. Yanında süzme yoğurtla ya da sade nasıl isterseniz servis yapıyoruz (yoğurdu üzerine dökmeyin patlıcanlar yumuşamasın). Afiyet olsun.

resimlitarif

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver