Cevap: Sırrı Süreyya Önder destek için Taksim'deydi
dunku yuruyus, bize bir kez daha millet olarak hak aramayi bilmedigimizi, herhanbi bir fikri, dusunceyi, tercihi savunurken olculu olamadigimizi, herseyi uc noktalarda yasadigimizi gostermistir.
simdi ben fikir ve dusunce ozgurlugunu her ne kadar savunuyor olsam da, dun yasanan rezilliklerin elle tutulur bir yani yok. ayrica bunun kisisel tercih ve ozgurluklerle bagdastirilmasi da bana sacma geliyor. bir birey lgbt olabilir, bu beni ilgilendirmez, pek tabii hakkini da arayabilir ama hak boyle aranmaz. binlerce insanin ortasinda soyunmak ne demek ya? bu mu prostesto? bu mu hak aramak? kimse kusura bakmasin bunun adi dupeduz pisliktir, igrencliktir. bir kendinize gelin ya, hak mi arayacaksiniz eyvallah arayin, cikin yapin yuruyusunuzu eyleminizi vs. ama tutup bu tarz ciplak bir sekilde soyunup lbgt haklarini savunuyorum diyemezsin, aksine lgbt haklarini savunan insan onca insani cignemis olursun bana gore. bunu lgbt bireyleri icin soylemiyorum; bir seyi de dogru anlayin be, bir dusunceyi de adam gibi savunun, o dusunceyi kirletmeyin, cirkinlestirmeyin insanlarin gozunde de. tekrar soyluyorum; bu kisisel bir tercihtir, desteklemek zorunda degilim ve desteklemem de fakat dunku o rezillikler onur yuruyusunden ziyade onur kirici olmustur, yuz kizartici olmustur ve dahasi, lgbt olmayan bireylerin lgbt olanlara bakis acisini daha da asagilara cekmistir. bu tarz seylerle insanlari 'escinsellik bir hastalik degil, tercih meselesidir' sloganina inandiramazsin iste sen, niye? niye'si seninle ilgili degil, biz millet olarak herseyin olcusunu kacirip b*kunu cikariyoruz cunku.
__________________ everything. everyone. everywhere. ends. |