Cevap: Davutoğlu İstifa Etti!
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Eğer siyasette oran kaybı yada oran yükselişi analizi yapacaksan genel seçimlere bakmalısın. Yerel seçimler insanı yanıltır. Yerel seçim farklı bir seçim türüdür. Onda belediyeler çalışır. Genel seçimde ise hükümet seçilir. Devlet yönetilir. Yerelde halk hizmet ister. Genel seçimde yönetilmek ister. Bu iki seçim türünü iyi öğrenmelisin. Yoksa yanlış yorumlarsın tabloyu.
Endişe içinde olan kesim akp ve akpyi destekleyenlerin endişesi. Çünkü akp biliyor hükümetin kurulması lazım. Çünkü kurulmazsa erken seçimde oyların çoğu mhpye gidecek. Mhp oy patlaması yapacak. Çünkü millet gördü ki, akpnin milliyetçiliği ayaklar altına alması Türkleri azınlık konumuna getirdi. Ne demek 80 mhp 80 hdp dediler. Olaya Türk-Kürt olarak bakıldı bu tabloda. Akp bu tehlikeyi gördü ve erken seçimden uzak duruyor. Bakma erken seçimi istediklerine Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Akp koalisyon arayışını uzun tutuyor ki, cebini düşünen kesimi korkutmak istiyor. Bak eğer ben olmazsam böyle tehlikeli olur işte. Bitersiniz imajı veriyor. Bunu yaparak olur da diğer partiler koalisyona yanaşmazsa ey halkım gördünüz mü ben elimden geleni yaptım. Onlar yanaşmadı. Kaosa götürecekleri az kalsın. Gelin tekrar bana iktidarı verin. Gördünüz koalisyon kötü bir şey diyerek kıçını kurtarmak için çıkış kapısı olarak görüyor.
Zaten kürtler kazığı atmış Tayyip'e. Bu saatten sonra Tayyip'in umrunda olur mu süreç? Alacak Bahçeli'yi yanın gel biz yönetelim diyecek. Burada önemli olan Tayyip, Bahçeli'yi kandırabilecek mi? Bak ben seninle hükümeti paylaşacağım ama sakın bana dokunma dediğinde Bahçeli tamam diyecek mi? Önemli olan bu şuan. Büyük ihtimalde Bahçeli tamam diyecek.
__________________ Deniz ol dalgan olayım, sahil ol kumun olayım
Martına kanat olayım, tüyümü Maviye boya
Adın Mavi, Gözlerin Mavi, Aşkın Mavi |