bu da boyle bir guzellik olarak surada dursun. (bkz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...])
keske daha fazla siyasi isim bu gibi seylerle ekran karsisinda olsa, olsa da bizler de liderlerin birbirleriyle agiz kavgalarini izlemek yerine bunlari izlesek. bir siyasi gorusu, bir insani begenmemek tabii ki herkesin kendi tercihidir fakat guzele de guzel demektir dogru olan. ben ornegin, hdp'ne oy vermeyecegim ama benim bu tercihim linkteki guzelligi begenmeme de engel olmuyor, zira selahattin demirtas'in konusmalarini da tarafsiz bir gozle izledigim zaman oldukca mantikli buluyorum. siyaset insan icin yapilir, keza temelinde de insan vardir. bu yuzden, kisisel tercihlerimizin, bizi etrafimizda olup bitene karsi koreltmesine izin vermemeliyiz. bu sayede olaylari ve dahi hayatta herseyi daha genis biri aciyla gorebilecegimiz gibi, ayni zamanda kisisel gelisimimize de buyuk olcude katki saglamis oluruz.
-
sevgili @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] farkinda olmayarak, konuya cok guzel bir giris yapmis, biraz ustu kapali olmus, olsun, biz acariz. belki buradan yola cikarak kendisi de fikirlerini paylasir, bizler de okuruz. pek onemsenmese de aslinda oldukca onemli bir konu bu; algi. daha once bu tur konular kendisinin bahsettigi sekilde sonuclanmis olacak ki boyle bir yorum getirmis. 'saygi, once insanin kendisinedir.' sozunu -ozlu bir soz mu bilmiyorum, su an benden cikmista olabilir.- zihnimizde bir koseye ilistirdikten sonra, konunun seyrinin bu cizgide olmasini dileyerek devam edelim. siyasette de durum ne yazik ki boyle. bizim insanimizda gecmisten bugune 'amaaan, benim bir oyum mu degistirecek bu duzeni?', 'oylari bolmeyelim, x parti nasil olsa kazanacak.'
vb. gibi aldilar var. kimi zaman yasadigimiz cevre, kimi zaman yakinlarimiz boyle bir algiya sebep olurken, bazen tamamen kendi dusuncelerimizle boyle bir algi olusturuyoruz ve bazen de medya eliyle kamuoyu nezdinde boyle bir algi olusturuluyor, adeta bir psikolojik savasin icinde buluyoruz kendimizi. bu gibi veya herhangi bir konudaki algiyi degistirmek, kimsenin degil, bizim elimizde. cunku bizler irade sahibi ve dusunebilen bireyleriz. bence herkes bunu kendisiyle bir tartismali ve bu dogrulta adimlar atmalidir, goreceksiniz gerisi cok daha kolay olacak. "-"