Cevap: 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun.
Cocukken "milli bayram" kavrami hic bu kadar onemli olmamisdi benim icin...Buyudukce anliyorsun ki "egitim" egemen guclerin istedigi birey prototipini yetistirmesinin bir aracidir... bu tum toplumlar icin gecerli...Her rejim kendisini koruyacak ve devamliligini saglayacak gucleri egitim sistemi ile yetistirir... Cumhuriyet in kurulmasi ile baslatilan liberal devletci kalkinma modeli icine yerlestirilmis bir "Cumhuriyet" ci yapilandirmanin temelidir milli bayramlar.... bu yuzden eskisi kadar onemsenmiyolar cunku rejim degisti ve liberal devlet kalkinma yerini islami kalkinmaya birakdi, yani Cumhuriyet in ilk yillarindaki o "egitimli, bilimsel bilgiyle donatilmis insan" esasina dayali egitimin yerine, dinsel bir egitim sistemi yerlestirilmisdir..iste tamda bu yuzden eski bayramlari ozleyen Kent sekerleri reklamindaki yaslilar gibi Milli bayramlari ozlemle yad eder olduk.... cunku herkes cosku ile "kutlu dogum haftasi" kutluyor ben kucukken yoktu bak kutlu dogum gunlerini kutlamak ayrica sabah programi ismi gibi "kutlu ile dogum haftasi kutlamalari" velhasilkelem, ben herkese coskulu bir genclik bayrami diliyor uyumaya gidiyorum....
__________________ You will naturally be submissive to a man that you trust to lead, even if you're a alpha female! |