Cevap: Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi
Ben de çok merak ediyorum insanları ''dinsiz'' ilan ederken bundan nasıl emin oluyorsunuz? Yapılan şeyleri eleştiriyor olmak, yanlışla doğruyu ayırt edebiliyor olmak, bilmem kaç yüzyıl önceki sistemlerin, düşüncelerin, zihniyetin bugün yaşamasının ve bugüne uydurulacak olmasının imkansız olacağını görmek, bunu dillendirmek mi dinsiz yapıyor diğer parti başkanlarını veya sempatizanlarını? Bana asıl komik gelen bir düşünceyi savunmak yerine bir partiye ve partinin çıkardığı adamlara bu kadar bağlanıp onları savunmaya çalışmaktır. Adamın ağzından çıkanların hiçbir önemi yok ki, bir dediğiyle bir dediğinin tutmamasının ne önemi var sanki. Hayır Kadir Mısıroğlu'ndan etkilenip de ''Tayyip'e oy verilmelidir. İman bunu emreder, İslam bunu emreder, oy vermeyen kafirdir.'' cümlelerine göre mi hareket ediliyor acaba? Yoksa ''Allah'ın bütün vasıflarını toplamış bir lider'' denildiği için mi seviliyor? Yoksa Aydın'daki il başkanı ''Başbakanımız bizim için ikinci peygamberdir.'' dediği için mi seviliyor? Malum bir tek ona oy verenler ve onu sevenler dini bütün insanlar olduğu için, diğerleri de bu adama peygamber görmediği için dinsiz oluyor değil mi? Eh şimdi biz çıkıp bu adam dini kullanıyor dedik mi de bize kızıyorlar, kendi cümlelerinizle kendinizi ele veriyorsunuz biz sizin yaptığınızı söyleyince suçlu oluyoruz. Tayyip olmasa dinden bihaber olacakmış gibi konuşuyorsunuz bir tedirgin oluyoruz. Ha bana kalırsa sürekli bu ''dini kullanma'' tabirini dillendiriyor zorunda kalmak da can sıkıcı; çünkü bundan önce konuşulması gereken milyon tane mesele var. Yani bu adamın çıkıp öğretmenlere atama yapılacağını söylemesi bile saçma, ona kalmaz bunları söylemek, meydanlara çıkıp konuşması da saçma, ''ben her partiye eşit mesafedeyim ama gönlümde bir tane aslan yatıyor'' demesi de saçma. Yargıya, Avrupa Birliği'ne başka ülkelere meydan okuyor diye büyük bir lider sanılması da saçma, yok öyle bir dünya. Tamam bayılıyorsunuz adama, seviyorsunuz ama hiç mi hatasını görüp de kabullenmiyorsunuz, yanlışlarını söylüyor olmak sizi dinden çıkarmayacak yani öyle bir korkunuz varsa olmasın bence.
Biz yine şu köşede umudumuzu koruyalım da belki bir şeyler değişir, tıpkı Fethullah Gülen olmadan adım atamayan Tayyip'in alacağını aldıktan sonra Gülen'i düşman etmesi, Tayyip için ölen biten cemaatin bir anda ona hiç oy vermemiş, onu buralara taşımamış gibi u dönüşüyle ona düşman olması gibi, güzel günler göreceğiz çocuklar diye bağırmak istiyoruz suç değil herhalde. Konu neydi ya? Öğretmenler mi atanacaktı? Tabii.
__________________ If you can't measure it, it doesn't exist. |