Bak güzel kardeşim burada sanırım seni en iyi anlayanlardan biri benim. Neden ? çünkü ben de daha 2011-2012'ye kadar seninle aynı fikirleri taşıyordum. Yukarıda Candostu'nun dediği gibi onunla ve o dönem olan diğer arkadaşlarla çok tartıştık ama ben yanılgılar içerisindeymişim o dönem. Ben kendi adıma bunu kendi cahilliğime veriyorum. Olaya hep yol-din ve devletçi bakışla yaklaştım. "aman devlete bir zarar gelmesin vs" deyip duruyordum. Şuan devletçi bakıştan da dinci ve icraatçi bakıştan da nefret ediyorum. Okudukça, yaşadıkça, öğrendikçe fikirleri 180 derece değişti ve ben bununla gurur duyuyorum. Belki gün gelir bugün inandıklarımı reddederim bilemem ama bugün inandığım şeyler ışınğında geçmişe bakınca o dönem inandıklarım çok saçma geliyor.
Osmanlıya bu kadar kutsiyet atfetmeyin nolur. Sandığınız kadar kutsal, sandığınız kadar günahsız bir devlet değil Osmanlı. Bunu naçizane tarih bilgimle söylüyorum. Osmanlının son dönem toplum yaşantısı bugünün Türkiyesinin kat kat aşağısındaydı. Osmanlı neden yok oldu sanıyorsunuz ? Saray sefalarından tutun da dinci şarlatanların din adına yaptıklarına kadar her şey bu büyük devleti yok etti. Sabah erken uyanan paşa rakibi olan paşayı boğdurur, ulema "paraaaaaa paraaaa" diye haykırır, memurlar zaten rüşvet çarkına bogazlarına kadar batmış ee bütün bunlar birleşince bir devletin varlığını sürdürmesinin mümkünatı var mı ? Lütfen sor kendine. Şunu düşün hatta, beşik ulemalığı. Aklına yatıyor mu bu ? Bak ben burada Osmanlıdan bahsediyorum Anadolu Türklerinden değil zira Osmanlının Anadoluyla pek ilgisi yok. Onlar için Anadolu tımar ve vergi için var olan herhangi bir bölge bunu Osmanlının Anadoluya neredeyse hiç yapmadığı mimari eserlerden anlayabilirsin. Ha bir de torunluk mevzusu var. Yok arkadaşım senin benim veya herhangi birinin Osmanlı torunluğu ile hiç alakası yok. Gerçekten yok boşuna Osmanlı torunuyum şunun şuyuyum bununun bilmem neyiyim demeye gerek yok. Ayrıca Osman Gazinin öyle bir lafı olduğunu da sanmıyorum muhtemelen 15 ya da 16. yy'da kuruluş mitleri oluşturulurken böyle bir laf da ekleni verilmiştir tıpkı Şeyh Edebalinin rüyası gibi. Neyse gerçekleri kabul etmek zor gerçekten çok zor ama okuya okuya, öğrene öğrene kabul edeceğiz başka çare yok.
Sana naçizane tavsiyem, Din ve Tarihi Tayyip ve güruhundan öğrenme. Yoksa hem Arap ve safsata dinine bulanır, hem de uydurma bir tarihe inanmış olursun. Son olarak ne CHP ne de HDP din düşmanı partiler değil sadece dini sömürmüyorlar. Onlar da bilirler eline Kuran alıp miting yapmayı ama en azından ar damarları daha çatlamamış ki öyle bir hareket yapmıyor, dini siyasete alet etmiyorlar.