|
Julide Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Hndistanda da Sanskritce tartismalari vardi buna benzer... Suanda Turkiye' de son durum nedir bilmiyorum, oldu mu olmadi mi bir fikrim yok, ama bu kadar spesifik bir dilin zorunlu ders haline getirilmesi tabiki cok mantikli gelmiyor, secmeli olarak ele alindiginda ise bana rahatsizlik vermiyor... aslinda bana rahatsizlik veren Hukumet in izledigi politika, amacladigi seyler...Cunku sadelestirilmis bir sekilde Osmanli Turkcesi ogretilcegini zannetmiyorum burada amac arapcayi dikte etmek ... Aslinda bunun suanda ki mufredata uygun olup olmadigi, egitmen kadrosunun buna uygun olup olmayacagi veya bu ders icin ekstra bir kadronun yaratilip yaratilmayacagi, bu dersin zorunlu olarak ele alindiginda hangi ders suresinin azalticagi gibi bir suru irdelenmesi gereken durum varken, bunlar hic birsekilde ele alinmadan "Osmanlica Zorunlu ders olacaktir" soylemi sadece ve sadece gencligi ve toplumu islamiyetle alakali figurlere alistirmak veya bu yonde calisiyorum izlenimi vermekden baska birsey degil...Yani iktidarin kultur savasi.... yalniz Pur dikkat okudum gercekden cok ozenle yazilmis aydinlatici bilgiler,bunun icinde ayrica tesekkur etmek gerekiyor...
|
julide , yakın zamanda forumda yazdığın yorumlar la dikkat çekmiyor değilsin yanlız bu yorumunda biraz çizgini belli ettin..
imzan da yazdığın gibi biri olduğun kesin merak etme kimse tozpembe değil ama sen çizgini güzel belli ediyorsun.
Yorumundan alıntı yapıyorum ; soylemi sadece ve sadece gencligi ve toplumu
islamiyetle alakali figurlere alistirmak veya bu yonde calisiyorum izlenimi vermekden baska birsey degil.
sanırım sen son 12 yılda nelerin değiştini görememişsin bırak biraz gençlik dinini , geçmişini ecdadını bilsin..
hemen hemen aynı yaşlardayız diye düşünüyorum hatırlarmısın , ilk okul dönemlerinde deprem olurdu '' tabiat ana '' öyle istedi derlerdi.. Kimse kalkıp yerin göğün sahibi Cenabı-Allah demez - di diyen mutlaka vardı ama o zamanlar insanlara bazı şeyler dikta edilirdi.
buna benzer bir çok örneği sıralarım ama yeri değil çünkü konuyu deştikçe deşeriz içinede girsek girilmez bi hal alır..
herkesin fikrine zikrine saygım sonsuz dur beni forum içinde bilen ve real de görenler nasıl bir çizgide olduğumu bilir.
takıldığım tek nokta
islamiyet e olan bakış açın müslümanmısın diye sormucam özgür bir ülkede yaşıyoruz fikirlerinde senin zikirlerinde senin..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. konuya yorumum ; Türkiye Cumhuriyeti eski türkiye değil dünyaya açılan bir ülke olduk nasıl herkes ingilizce öğreniyorsa osmanlıca da öğrenebilir..
bunu zorunlu hale getirmek yerine seçmeli ders olursa bence herkes istediği tercihi yapabilir.