Cevap: Dil ve alfabe üzerine deneme dizisi
Hndistanda da Sanskritce tartismalari vardi buna benzer... Suanda Turkiye' de son durum nedir bilmiyorum, oldu mu olmadi mi bir fikrim yok, ama bu kadar spesifik bir dilin zorunlu ders haline getirilmesi tabiki cok mantikli gelmiyor, secmeli olarak ele alindiginda ise bana rahatsizlik vermiyor... aslinda bana rahatsizlik veren Hukumet in izledigi politika, amacladigi seyler...Cunku sadelestirilmis bir sekilde Osmanli Turkcesi ogretilcegini zannetmiyorum burada amac arapcayi dikte etmek ... Aslinda bunun suanda ki mufredata uygun olup olmadigi, egitmen kadrosunun buna uygun olup olmayacagi veya bu ders icin ekstra bir kadronun yaratilip yaratilmayacagi, bu dersin zorunlu olarak ele alindiginda hangi ders suresinin azalticagi gibi bir suru irdelenmesi gereken durum varken, bunlar hic birsekilde ele alinmadan "Osmanlica Zorunlu ders olacaktir" soylemi sadece ve sadece gencligi ve toplumu islamiyetle alakali figurlere alistirmak veya bu yonde calisiyorum izlenimi vermekden baska birsey degil...Yani iktidarin kultur savasi.... yalniz Pur dikkat okudum gercekden cok ozenle yazilmis aydinlatici bilgiler,bunun icinde ayrica tesekkur etmek gerekiyor...
__________________ You will naturally be submissive to a man that you trust to lead, even if you're a alpha female! |