Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Nisan 2015, 15:10   #5
Enchanting
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bu ''önyargıların'' bir anlamı olmalı.

tartismasiz, forumda gordugum en iyi konu ve yine, uzerine en cok tartisilmasi gereken konu da bu. zira gercek yasam soyle dursun, bulundugumuz su forumda bile buyrun konulari hep birlikte inceleyelim, insanlarin birbirine karsi nasil onyargili olduklarini eminim benden baska gorenler de olacaktir. isin kotu tarafi, bir baskasini bu yaptigi icin ayiplarken; farkinda olarak veya olmayarak bunu bilemiyorum ama kesin olan birsey var ki, acimasizca karsimizdaki insana etiket yapistirabiliyoruz. insanlari yasama ve inanc bicimleri, bir konu hakkindaki dusunceleri, siyasete, hayata dair gorusleri, dahasi gorunusleri ve yine kendi dogru-yanlis kriterlerimize gore kendi zihnimizdeki profile oturtmaya calisarak elestiriyoruz. "benim gibi dusunuyorsun o halde bendensin"ciyiz yani. yok benim gibi dusunmuyorsan vay haline. iste insani boyle otekilestirmek, karalamak kadar kolay yapabildigimiz baska birsey daha yoktur eminim.

simdi onyargili insanlarin yapabildiklerini bir kenara birakalim, bununla ilgili her birimiz sayfalar dolusu seyler de yazsak yine bitiremeyecegiz, iyisi mi birazda sebepleri uzerine konusalim. yetistirilme tarzlari, yasadiklari cevre gibi dis etkenler tabii ki birer sebep ama en buyuk sebep nedir diye soracak olursaniz; cehalettir ve insan, bile isteye bu hale gelir. yukarida bahsettigim dogru-yanlislar da iste bu cehaletin ornegidir. zaten onyargili olmak, bir dusunceyi koru korune desteklemek, ayni zamanda insanin kendi fikirlerini tutsak etmesi demek degil midir? iste biz bunu yapiyoruz; bir insan veya bir dusunce hakkinda bilgi sahibi olmadan pesin hukumler veriyoruz, kati kararlar aliyoruz ve bu boyle gidiyor, kimse degistiremiyor ve isin kotusu, biz bunlarin tutsagi oldukca biz de degistiremiyoruz. iste bu noktadan sonra karsimizdaki kim olursa olsun, gorus ve dusunceleri bizim icin onemini yitiriyor, degersizlesiyor. kimin soyledigini su an hatirlamiyorum ama "cahillerle girdigim her tartismayi kaybetmisimdir." sozu eminim bu yuzden soylenmistir.

-

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ye not: sana -siz demedim, kesin kabayim.- imrenmedim degil, senin bahsettigin hayati biz burada yalnizca fimlerle gorebiliyoruz. e ne diyeyim, senin icin devamliligini diliyorum.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'a not: daha once konusmustuk; bkz. cekip gitmeyen cekip gitme istegi.

benimle ilgili: bende okudugum gazete yuzunden metroda kotu bakislarla linc edilemeye calisildim.

tavsiyeler: insanlari, fikirleri ve en onemlisi kendimizi bir kaliba sokmaya calismayalim, yok illa sokacaksak bu kalip onyargilardan uzak olsun, gercekten olsun ama. kendimizi kandirmayalim.

kapanis: dusuncelerini paylasip, okuma sabrini gosteren herkese ve tabii ki konu icin sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'a tesekkurler.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver