Yalnızca Arnavut Göçmenlerinin Bildiği 16 Dayanılmaz Lezzet
“Benim Arnavut damarımı tutturmayın.” diyerek giriyorum konuma; Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
1- Samsa Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yufka ve yoğurtla yapılan, ilk bakışta kolay gelen ve mantı yerine geçebilecek olan samsa, fırınlanarak hazırlanıyor. Servis edilirken misler gibi yufka kokan samsayı bir Arnavutluk göçmeninin elinden denemelisiniz.
2- Elbasan tava Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Namıyla pek çok insanı Arnavutluk yolcusu yapan elbasan tava. Kuzu etlerinin yumurta ve yoğurtla bir araya gelmesi sonucu ortaya çıkan dayanılmaz lezzet.
3- Nohutlu ekmek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sağlıklı ekmekler için yanıp tutuştuğumuz bugünlerde nohutlu ekmek çölde vaha gibi adeta. Hazırlanması vakit isteyen ancak fırından sıcacık çıktığında aklınızı başınızdan alabilecek bir lezzet.
4- Pırasa böreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Arnavut göçmenleri pırasa böreğini iki şekilde yapar. Ya pide gibi üzeri açık bir şekilde ortada pırasalar vardır ya da üstü de börek hamuru ile kaplanır. Yufka yerine elde açılmış hamurla hazırlanan pırasa böreği, tutkunu olunası bir lezzet.
5- Tirit Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Doğu Anadolu’nun en bilinen yemeklerinden bir tanesi olan tiridi bir de Arnavut göçmenlerinden denemenizde fayda var. Göçmen lezzeti tiride geçer, siz de banmak istersiniz.
6- Arnavut ciğeri Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yapıldığında evde bir bayram havası yaratan Arnavut ciğeri herkesin sevgilisi. Güzel yapabilmek için soda mı kullanılmaz, neler yapılmaz ki? Ancak Arnavut ciğeri Arnavutluk’ta yenirse bambaşka olur.
7- Kaymaçina Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Krem karamel olarak bildiğimiz, Arnavut göçmenlerinin en güzel tatlılarından bir tanesidir. Trileçenin pabucunu dama atması an meselesi.
8- Petla Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Lazanyanın kreplerle yapılmış hali diyebileceğiniz ancak keserken çıkan o sıcacık dumanla birlikte her şeyi unutacağınız bir lezzet. Dayanılmaz güzelliktedir.
9- Çerviş Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Arnavut kaşası olarak da bilinen çerviş, hazırlanan unlu karışım üzerine didiklenerek dökülen tavuktan oluşur. Bulgaristan göçmenlerinin karıştırmasına benzer bir tattır.
10- Arnavut çullaması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İçine patlıcan girdi mi güzelleşen yemekler listesinde karşınızda Arnavut çullaması. Patlıcan oturtmaya benzese de Arnavut çullaması fırınlanarak hazırlanır ve parmak yedirir.
11- Mişoriz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Arnavut pilavı ya da büryan olarak bildiğimiz mişoriz, bol tereyağıyla kavrulmuş pilavın üzerine dizilen tavuk bagetler ile hazırlanır. Yanına ayran da olsun mu?
12- Fliya Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Arnavutça yazılışı “flija” olan fliya, Arnavut mutfağının en önemli lezzetlerinden bir tanesidir çünkü yapımı için demir sac ve marifet gerekir. Boza kıvamında hazırlanan malzemeler tepsiye dökülür ve pişirilmeye bırakılır. Sacın altında, korların üstünde pişirilen fliya’ya bir Arnavut göçmeni eli değer de güzel olmaz mı?
13- Pilaska Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Pırasaya doymayan Arnavut göçmenlerinin kek tarzında hazırladıkları yemektir. Canınız çeker, olsa da yesek dedirtir.
14- Kaçamak Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Rumeli mutfağının canı ciğeri olan kaçamak, soğuk günleri sıcacık geçirtecek kavurma ve hamurun bir araya gelmesiyle oluşur. Kaçamak, gecelerin en güzel kaçamağıdır.
15- Perşeş Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Aile doyurmaya aday Arnavut lezzeti perşeş, hazırlanan harcın üzerinde masum masum yatan tavukla hazırlanır. Fırına giren tavuk kıpkırmızı çıkar lezzetten.
16- Pule petka Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
oldukça zengin bir mutfağa sahibiz bunlar en çok bahsedilenleri ve çok leziz yemeklerimiz mevcuttur:p |