Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Mart 2015, 10:44   #10
Sky-Dancer
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği < 4 > Geveze.ORG

Irckent bot var demiş, sanırım analizleri yanlış gibime geliyor. Çünkü sunucuda bot yok. hatta Master (Sunucu sahibi) ile realden bir dostluğumuz var, sistemde de ciddi sorunlar olduğu zaman veya ciddi yeniliklere gidileceği zaman genellikle bunları benden istiyor. Bu kadar çok kullanıcının olmasının 1 2 nedeni var. Ama bot değil gerçek kullanıcı.
Cinsellik konusuna da gelince, evet, çok kullanıcının olmasının nedenlerinden birinin sonucu diyebiliriz bu duruma.

rulzzservices konusuna da gelince;

Bende ayrı bir servis olarak değerlendirmesine anlam veremeyenlerdenim. Hani bir servisin ismini değiştirmek basit işlemdir, gelişi güzel kod yazmak da kolaydır, asıl sorun servisleri ciddi anlamda değiştirebilmek ve hata yapmamak veya gözden kaçan hatalarının giderimidir; ki dönem dönem ciddi sıkıntı veren bir kaç önemli hatasını ben düzelttim (herhalde bu konuda kimse çıkıp da sen düzeltmedin diyemez.)
Yazılan kodlara baktığımda, çokta kayda değer bir şey yok. Hani basit basit kodlar; ki sonradan eklenen özelliklerin yarısından çoğu amatör olarak eklenmiş (buradan kastım şu; kodlarda oynama yapacağınız zaman, kodun tamamını veya büyük bir kısmını yeniden yazmanız gerekiyorsa çoğu kez, o kod profesyonel olarak yazılmamıştır demektir.)

bir kaç basit örnek;
- şans diye bir özellik eklenip, bu şans sayıları kodlara müdahale ederek değiştiriliyorsa;
- önemli yerdeki sayı aralıkları hala basit basit if kalıplarıyla sağlanıyorsa (bir dizi içeriği kullanmak veya conf a aktarmak bu kadar zor ise)
- Dizi boyutları sabit ise, ve yine diziye ekleme yapınca KODLARA DA müdahale etmek gerekiyor ise...
- Yapılan editler test sunucusu açılıp, tam test edilmeden sunucuya atılıp, sunucu kaderine bırakılıyorsa (ki benim düzelttiğim bir kaç hata bu durumda idi)
- Bunun gibi 10larca örnek verilebilir. Kaynak kodları düzeltirken inceleyip aklıma gelenler bu kadar...

ki düzeltilen hatalar konusunda, hatayı asıl düzelten kişinin isminin geçmemesi de sanırım çok etik bir durum değil
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bir diğer konu; Bir projeye "ETİK OLARAK" yeni isimlendirme yapılabilmesi, bana göre, şu şekilde örneklerle olmalıdır;
- Bir çok kısmının yeniden yazılması (ki sadece ufak tefek editler yapılmış, o da yapabildiği kadar)
- Database işleme ve ayrıştırma yeni bir sisteme taşınmıştır (hayır, version4 kullanılıyor hala)
- Yeni bir kaç servis eklenmiştir (Mesela RootServ AdminServ vs. gibi ayrıştırmalar ve yeni özellikli servisler; bunlar da yok)
- ircservices base alınıp, servisler yeniden kodlanınca (
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)
- Modül sistemi komple yeniden yazılmıştır (
)
- Single thread yapısından multi threading sistemine geçilmiştir, ve bütün olası deadlocklar vs. önlenmiştir... (
)

Yukarıda verdiğim bir kaç örnek, bir servisi orjinalden farklı hale getirebilir. Bu durumda bile profesyonel kişiler, bir projenin ismini değiştirmek konusunda uzun uzun düşünür bence

Söyleyeceklerim şimdilik bu kadar.

iyi Çalışmalar...

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver