16 Mart 2015, 14:15
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Izgara But
Malzemeler
4.0 Adet Tavuk But (Derili)
1.0 Tatlı Kaşığı Kekik
1.0 Çorba Kaşığı Tuz (İyotlu)
4.0 Adet (Küçük) Sivri Acı Biber
4.0 Adet (Orta/Normal) Domates
1.2 Çay Kaşığı Kimyon
1.2 Çay Kaşığı Karabiber
4.0 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı
1.0 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1.0 Diş (Orta Boy) Sarımsak
1.0 Adet (Küçük) Kurusoğan
1.0 Yemek Kaşığı Yoğurt Hazırlanışı Izgara but yaparken: Ön Hazırlık:
Tavuk butları kemiklerinden açılacak. But üzerinde deri ve kemiklerin bulunması tercihinize bağlı. Domatesler halka doğranacak. Sivri biberler yıkanacak, bütün kullanılacak. Soğan, sarımsak soyulacak. Rendenin püre yapma gözünde önce sarımsak rendelenecek ve ardından soğan rendelenecek. Püre süzülecek, çıkan su kullanılacak ve posa atılacak. Tavuk But Sosunun Hazırlanması:
Kap içerisine ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası, yoğurt, karabiber, kimyon, çok az tuz konulacak ve karıştırılacak. Tavuk butları sos’a bulanacak ve kabının kapağı kapatılacak. Butlar 3 saat süre ile sos içerisinde dinlendirilecek. Sos içerisinde dinlendirilmiş tavuk butları, iyi ısınmış ızgara üzerine dizilecek. Et üzerine ızgara izi çıktıktan sonra etler döndürülecek ve üzerine tuz serpilecek. Aynı işlemi diğer tarafada uygulanacak. Etlerin her iki yüzeyinde ızgara izleri oluştuktan sonra, damak zevkinize göre etler pişirilecek. Izgaranın servisi sırasında tercihinize göre, üzerine kekik veya diğer baharatları serpebilirsiniz. Izgara but servise hazır.
Afiyet olsun. |
| |