Cevap: 'Bizim gençliğimiz Gezi'de gördüğünüz...'
Sen zekâna epeyce bol gelen, çapını epey aşan o ihtiraslarınla sana oy vermeyen milyonları çemkiremezsin diyenlerdenim ben. Sana oy verenlerle yetinmeyi bil diyenlerdenim.
Nasıl ki faşist generallere karşı seninle el eleydim, sana karşı da etek giyen provakatörlerden, gezide olan vandallandanım. O generaller yok artık. Darbe-marbe diye kendinizi dünyaya rezil etmeyin. Ya da edin, bana ne.
70 milyon insanı hamur gibi yoğurabileceğini, topluma istediğin şekli verebileceğini sanıyordun. Herkes böğüre böğüre İstanbul'un fethini filan kutlayacaktı sizinle. Vıcık vıcık sağcı olacaktık kuyruğunuza takılıp. Al işte, yüzde 50 oyun var ve hayalllerin tuz buz!
Buyrun, Osmanlı'yı yeniden kurun, ben de elinizi öpüp biat edeyim. Ya da Batıdan kopup Avrasya'nın ortağı olun, ayağınızı öpeyim. Hatta onu da boşverin, çok güçlüsünüz ya, sol tehlikeye karşı devletin sizi beslediği, pışpışladığı, yedekte tuttuğu soğuk savaş yıllarında dilinizden düşürmediğiniz şu Ayasofya'yı cami olarak ibadete açın o da yeter. İnsanların dindarlık derecesiyle, mezhebiyle, kıyafetiyle ondan sonra ilgilenirsiniz.
Gücünüzün sınırlarıyla yüzleşince hıncınızı Alevilere, çapulculara, açık giyinenlere vs. yöneltmeyin. Kırk yıl yekpare toplum hayalleri kurun diye biz kandırmadık sizi.
Memur-Senmi ? İktidar yalakası bir sendika, sendikalar iktidarın paspası mıdır ? Sendikalaşmaya giden yolu bir tarayınız efendim.. |