Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Mart 2015, 11:55   #2
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: AP'den, AB ülkelerine Ermeni çağrısı: "Soykırım olarak tanıyın."

Yazının alıntıladığım kısmına kesinlikle destek veriyorum. Kaldı ki olması gereken bu ama gerçek dünyada bunun karşılığı yok. Bizim saçma sapan milliyetçi duygularımız buna engel. Bugün Sivas, Tokat, Erzurumda ve hatta Diyarbakır, Urfa, Hatayda yaşayan birçok Ermeni var ancak Ermeni olduklarından bihaber Türk ve Müslüman gibi yaşıyorlar. Bir kısım Ermeniler bilerek isimlerini ve dinlerini değiştirdiler şiddet ve baskıya maruz kalmamak için.
Alıntı:
İade kapsamında Ermeni halkına Anadolu'ya dönme hakkı sağlanması da talep edilmişti.

İşin soykırım boyutuna gelecek olursak, ortada sistematik bir soykırım yok. O dönemde bir nevi çete savaşı yaşanıyordu o bölgede. Ermeni komiteciler bir köyü basıp öldürüyor ardından Türk çeteciler misilleme yapıyor. İşin acı tarafı zorunlu göç. Bu göç sırasında çoğusu yollarda vefat etti. Bunun benzerini Ermenistandan sürülen Türkler de yaşadı. Revan muhacırları diye ciddi büyüklükte bir grup var Türkiyede. Muş, Van, Erzurum, Bayburta göç etmiş Türklerden oluşuyor. Aslında İki devletin de çıkıp bu konuda samimi davranması gerek. Sen beni kestin ama ben masumum demek çok ama çok saçma. 2 taraf da son derece suçlu. İşin kötü yanı 2 tarafda da o dönemde doğru düzgün bir merkezi otorite yoktu. Bu asıp kesme işlerini çeteciler ve komiteciler yaptı daha ziyadesiyle.

Bu topraklarda birçok grup birlikte yaşadı elbette el ele kol kola yaşamadılar hepsi bulundukları yerde ufak gruplarını yine kurdular ama bir şekilde sorunsuz yaşadılar. Bugün bunun mümkünatı var mı? sanmıyorum. Aşırı milliyetçilik çok kötü bir şey ve bence dünyanın en aptal ideolojisi. Ben Yunan arkadaşlarımla konuşuyorum herifin ailesi 3-4 kuşak evveli Balıkesirli. Aynı şekilde Türkle konuşuyorsun 3-4 kuşak öncesi Giritli. Öyle iç içe geçmiş ki bu çoğu etnik grupta görülüyor. Bu ülkede vakti zamanında Sivasta Amerikan Koleji vardı. Şuan bunun hayalini kurmak bile acayip derecede absürd ve komik^^ Şuan Yozgatta Yahudi, Ermeni, Rum ve Türklerin birlikte yaşayabileceğine inanıyor musunuz ? Ben inanmıyorum. Bir örnek vereyim, Malum 6-7 Eylül olayları. Şimdi Anadolulu zenginlerinin çoğu ne zaman türedi ? Hepsi vurgunculukla, yok pahasına gayrimüslim tebaanın malını alarak türedi. Tekrarlayayım, milliyetçilik son derece kullanışsız, anlamsız, bir halta yaramayan bir ideoloji. Bunun ceremesini bu ülke çok çekti ve bu kafada devam ederse daha çok çeker. Bu toprakların zenginliği çok kültürlülüğünden gelir bu milliyetçilik denen ahmaklık bu çok kültürlülüğü öldürdü. O Atsız gibi boş ve art niyetli insanlar tarafından birçok insan anlamsız ideolojilerin peşine koştu. Yazık günah.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver