04 Şubat 2015, 13:40
|
#4 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Tuğçe Kazaz "Putlaştırılmış Atatürk" Eleştirilerine Cevap Verdi
Şahsen kimseyi kınamak bana düşmez @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çünkü ben de günahkar bir kulum, yanlışlarım var. Kalkıp din değiştirirken aklın neredeydi demek yerine tekrar doğru yolu bulduğu için sevinirim lakin samimiyet şart. Samimi de değilse onun bileceği şey ancak dediğin gibi bir yerlere çamur atıp, kendini başka bir kesime yamamaya çalışması o samimiyetin olmadığına inandırıyor insanı. Hem Müslümanım diyen kaçımız samimiyiz, kaçımızın imanı Allah katında kabul görüyor o da muallak bence. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Saygısızlık diyorsun da insanların en büyük problemi değil mi zaten karşıt fikirleri kabul edememek, ötekileştirmek? Herkes kendi değerine saygı gösterilsin istiyor ancak bir başka değer yapılan saldırı için aynı hassasiyeti göstermediği gibi destek bile veriyor. İşte bu insan samimiyetsizdir, bu insanın değer yargıları çürümüştür, bu insan tekilde insandır ancak tümelde insanlık vasfını yitirmiştir. Öyle makaleler okuyorum ki Osmanlı zamanında güdülen politikalar, Cumhuriyet zamanında güdülen politikalarla ilgili. Bilmediğimiz çok şey var, öğrenmemiz gereken çok şey var. Bu ülkede insanların değerlerinin hiçbir öneminin olmadığı zamanlar olmuş, değerlerinden asmışlar insanları. Keşke insanlara Türk Kürt, Alevi Sünni, Müslüman Hristiyan, Akpli Chpli diye bakmak yerine, kendimizin ve karşımızdakinin insan olduğunun farkına varabilsek. Bu farkındalık sağlanabilseydi ne Chalie Hebdo saldırısı olurdu, ne de bu kadın çıkıp bu açıklamaları yapardı. Ama yok herkes bir yerlere çamur atma peşinde, kendi değerlerini dayatma, kabullendirme peşinde. Bu durum devam ettikçe de bu gibi açıklamalar da yapılmaya devam edecektir.
Not: İçimi çok fena dökmüştüm ama sayfa yenilenip, yazdıklarım silinince tekrar yazmak zor geldi. Sanırım en iyisi de bu oldu. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
| |