Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
- 1 su bardağı kuskus
- 5 çorba kaşığı sirke
- 2 çorba kaşığı pekmez
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3-4 dal limoni kekik
- ½ ceviz büyüklüğünde zencefil
- ½ acı kırmızı biber
- Tuz
- 1 bağ roka
- 10 yaprak marul
Yapılışı
Tarifin adını sivri kuskuslu salata koydum, çünkü sosundaki dokunuşlar kanımca dilin en çok ayırt ettiği tatlardan oluşuyor. 1 bardak kuskusu, küçük bir tencereye ekleyin, üzerine kaynar su döküp, 6-7 dakika haşlayın. Haşlanınca sudan geçirerek süzün ve biraz soğuması için bekletin. 1 bağ roka ve 10 yaprak marulu yıkayıp, sosun iyice geçebilmesi için kurutun. Sonra elinizle birkaç parçaya ayırarak bir kaseye alın.
Sosu için Valso’ya 5 çorba kaşığı sirke ve 6 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin. Ardından 2 çorba kaşığı pekmez, 5-6 dal limoni kekiğin yapraklarını, ½ ceviz büyülüğünde soyulmuş zencefili ve acılık vermesi için ½ acı kırmızı biberi de ekleyip, çalıştırın. 30 saniye içinde nefis bir sosunuz olacak.