Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Şubat 2015, 18:09   #1
Çevrimdışı
Cappy
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadayıflı Tavuk Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • Kadayıf
  • Şnitzellik dövülmüş tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sarımsak
  • Taze Zahter Kekik
  • Zeytinyağı
  • Yumurta Sarısı



Yapılışı


Tavukları önce tuz, karabiber, zahter kekik ve çok az zeytinyağı ile soslayın.
•Son olarak da incecik doğradığınız sarımsağı ekleyin ve tavukları marine olması için bir kenarda bekletin.
•Kadayıfları birkaç saat dışarıda bırakarak veya fırında 5 dakika bekleterek kurutun.
•Kurutulmuş kadayıfı elinizle iyice ufaltın, galeta unu kıvamında kadayıf unu elde edin.
•Yumurta sarılarını ayrı bir kaba alın. Tavukları önce yumurta sarısına sonra kadayıfa bulayın ve zeytinyağında iki tarafı nar gibi kızarana kadar, çevirerek kızartın.
•Tavadan aldıktan sonra, sıcakken üzerine mandalina sıkın. Böylece kadayıflı tavuğunuz afiyetle yemeniz için servise hazır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan