01 Şubat 2015, 17:44
|
#2 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Tavuk Kavurma Tarifi
Malzemeler - 1 adet tavukgöğsü (2 parça)
- 1 adet dolmalık kırmızıbiber
- 1 adet orta boy soğanın yarısı
- 1 diş sarımsak
Marinesi için - 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- tuz
- karabiber
- 2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı garam masala (isteğe göre)
Yapılışı - Tavukgöğsünü küp küp doğrayın ve derin bir kaseye alın. Üzerine marine malzemelerini ekleyerek iyice karıştırın. Kasenin üzerini bir streç film ile kapatarak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
- Zeytinyağını tencereye alın piyazlık doğradığınız soğanları, ince kıydığınız sarımsağı ve biberi tavaya alıp 1-2 dakika soteleyin.
- Sotelediğiniz soğanlara tavukları ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tavuklar yumuşayıncaya kadar kavurup ocaktan alın ve servis yapın.
|
| |