Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Ocak 2015, 20:39   #49
Lcia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 3 Saatlik Askerliğim

Benim babamda askerliğini yapmış gururda duyuyorum. Fakat askere sadece vatan aşkıyla tutuşanlar gitmiyor orada bir anlaşalım. Askere her gidip askerliğini icra edene erkek veya vatandaş denilmiyor. Vatandaş olmak vatan sevmek vatana sahip çıkmak apayrı bir şeydir. Mesela ülkenin gelişimine katkı sağlamakta vatan için bir şeyler yapmaktır. Ülkenin ekonomik, kültürel ve bilim anlamında gelişmesine yardım etmekte vatan için bir şeyler yapmaktır. Şehitler diyorsunuz olayın o boyutu çok farklı. Bu yıllardan beri ülkemizin kanayan yarası. Ve siz kalkıpta tüm şehitleri hedef alan o insanları bi kenara itip kendi vatandaşınızı bununla suçlayamazsınız. Suçlamamalısınız. Bugün polislerde görevde bile değilken istanbulun göbeğinde eşiyle alışverişteyken şehit düşürülebiliyor. Askere gittiğinizde size ne diyor komutanlarınız. Hemen güvenme hırsızı var hırlısı var katili var suçlusu var tecavüzcüsü var kapkaçcısı var. Demekki askeriye sadece vatan borcu için gidilen bir yer değil. Demekki sadece "erkek" sıfatındakiler gitmiyor.
Şimdi diyebilirsiniz sen bayansın nereden biliyorsun. Benim ailemdeki erkeklerin %90ı subay. Az çok bende duyuyorum. Bakın arkadaşlar ülkede bir savaş çıksa ben sokaklarda erkek kalacağını hiç sanmıyorum. Kimse "bedelliyim abi ben gitmiyorum" demeyecektir. Bugün bile bir şehit haberinde ne kadar sinirlendiğimizi biliyoruz. Bayan halimle askere gitmemiş dahi olsam elime silah verseler ben bile o insanlarla savaşırım. Ve bu beni erkek yapmaz. Bunu düşünüyorum diye kalkıp ameliyatta olmam gerekmez. Baylara nasıl bir düşünce baskısı uyguladığınıza bir bakın. Yorum yapacak olan her bay "ben askerliğimi yaptım önce onu belirteyim" diyerek söze başlıyor. İnsanların fikir özgürlükleri vardır, seçim özgürlükleri vardır. Herkes dilediği yolu seçer. Sizin düşüncenizin özgürlüğünün başladığı yerde bir başkasınınki bitiyorsa buna özgürlük denmez. Yazıyı bizlerde okuduk babama bile okuttum alınacak hiç bir yanı yok. Gayet normal bir şekilde başından geçenleri anlatmış. Eleştirirken daha adaletli olalım. Daha insancıl yaklaşalım ve bize söylenmesinden hoşlanmayacağımız kelimeleri karşımızdakilere sarfetmeyelim.

Herkese iyi forumlar

Konu Lcia tarafından (07 Nisan 2015 Saat 16:12 ) değiştirilmiştir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver