Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ocak 2015, 19:33   #18
Enchanting
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erdoğan: “Terör ile İslamı yan yana getirmek hakarettir”

bu da olmamis guzel kardes. yazdigim seyleri hangi akla hizmet bu sekilde yanlis anlayabildigine gelmeden once; toplumun cok daha fazlasini ilgilendiren onemli birkac seye deginmek istiyorum, buyrun:

biz; bizden kastim toplumumuz, tartismak nedir bilmiyoruz. tartismak demek; fikir sunmak demektir. fikirleri dayatmak, baskalarinin dusuncelerini karalamak, daha da kotusu baskalarini karalamak demek degildir. zit goruslu iki insan; mesela seninle ben, oturup surada guzelce fikirlerimizi paylasarak tartisabiliriz oyle degil mi? ama biz, en azindan sen, oyle yapmiyorsun. gecmissin karsima, klavyende sokak jargonu bir kac kelime, guya bana birseyler anlatiyorsun kendince. evvela bu boyle olmaz guzel kardes. (biliyorum biliyorum, nasil olacagini benden ogrenecekte degilsin.) once ogrenmeye acik olmak gerekir, fikirlere saygi duymak gerekir, ki ben de zaten yazimin basinda, boyle bir tepkiyle karsilasabilecegimi dusunerek, gerekli aciklamalari yaptim.

simdi yanlis anladigin kisimlarla ilgili de birkac sey soyleyeyim. normalde, ikinci mesajina cevap olarak, birinci mesajimi yeniden okumani tavsiye etmem yeterli olacakti fakat senin beni yanlis anlamani ortadan kaldirmak amaciyla boyle bir aciklama yapmayi daha uygun gordum.

oncelikle; bu nasıl bir cahillik, israil ve filistin olayı ile, karikatür dergisine yapılan saldırının arasında bağ kurmak nasıl bir zihniyettir ? gibi bir cumle kurmussun. sanmiyorum ki; ilk mesajimi okuyupta, yazdiklarimi bir baskasi boyle anlasin. bak guzel kardes, ben; israil ve filistin olaylari ile karikatur dergisine yapilan saldirilar arasinda bir bag kurmadim. zahmet edip tekrar okursan, daha yazimin basinda soyledim: medyanin, teror uzerindeki etkisinden bahsediyorum ben sadece. daha da acik yazayim bak; avrupa ve dunya basininin, charlie hebdo olaylarini dunyaya nasil lanse etmeye calistigi, ayni sekilde israil'in filistin'de uyguladigi teroru nasil lanse etmeye calistigi ile ilgiliydi o cumleler. ortada bu iki olay arasinda bir bag kurmaya calismak gibi bir amacim yok.

sonra; savaşın iki tarafı varken,
iki taraf birbirinden nefret ederken, öldürmeye çalışırken,
bizdeki pkk gibi bir hamas varken ve bu terör örgütü filistinlilerce cansiperane destek görürken, bu nefret, din denilen şey üzerinden, alakasız coğrafyaları bile ayrıştırırken, neden üzülecekmişim anlamıyorum.
boyle bir cumle kurmussun. bunu mesajimi yanlis algiladigin icin yazdigini dusunuyorum ama hadi buna da cevap vereyim. guzel kardes, iki tarafinda birbirinden nefret ettigini soylemissin, eyvallah. bilmiyorum sahsinin arastirma firsati oldu mu ancak ben bu konuda da gecmiste biraz arastirma yapma imkani buldum ve bu bilgiler isiginda biliyorum ki, israil isgalci bir devlettir. filistin topraklarini satin almayla baslayan surec, topraklarin onemli bir kisminin yahudi kimselere gecmesiyle devam etmis, sonrasinda kendilerini devlet ilan ederek, kendilerine ait olmayan topraklara da sahip olmak icin filistin'e savas acmasiyla sonuclanmistir. simdi, inancimizi bir kenara birakalim. bugun, sen haksiz yere git, sana ait olmayan bir seyi zorlukla almaya calis. karsiliginda ne gorursun? yani filistin halki 'tamam buyrun gelin, topraklarimizi da alin, kendi devletinizi burada kurun, bizde size kuzu kuzu itaat edelim.' mi diyecekti? iste senin bahsettigin o teror orgutu hamas, yine israil'in uyguladigi siddetin bir sonucu olarak ortaya cikmistir. ha sen uzulursun, uzulmezsin bu senin kendi bilecegin is. ayni sekilde diledigini de yazabilirsin, belki onaylamayabilirim ama saygi duyarim.

ve bir arguman daha; müslüman öldürsün, gerçek müslümanlık bu değil dersin.
müslüman öldürsün, bunu dış güçler diğer dinler yaptırıyor dersin.
müslüman öldürsün, bunun nedeni medya dersin.
müslüman öldürsün, boku başkasının üstüne atarsın.

ilk mesajimda senin kaleme aldigin sekilde hicbir ibareye rastlamadim. sen İslam dinine mensup bireyler terörist demiyorum ama neden hep islami inancı olanlar terörizm eylemlerini yapıyor da, bir ateist, bir hristiyan, bir yahudi, bir budist yapmıyor ? boyle bir soru sormussun, bende soruna cevaben kendi dusuncelerimi paylastim, hepsi bu. elbette ki hicbir din kotu degildir. bunun aksi yonunde bir iddiam yok ve kotu olan insanlardir yorumuna da ictenlikle katiliyorum. ancak, bir yahudinin, bir muslumanin, herhangi bir inanca sahip olan ya da olmayan kimselerin isledigi, gerceklestirdigi eylemler, mensubu olduklari dini baglamaz. isin ozu budur.

-

bak, ben sana cahil gibi bir yakistirmayi yapmadan da sana gayet guzel, ogretici cevaplar verebiliyorum. beni yanlis anladigin gun gibi ortada, simdi sen mi cahil oldun? yoo. bu yuzden, oyle sinirlenmeye, ortami germeye, fikirlere ve zihniyete hakaret etmeye hic gerek yok. en azindan ben, bu sekilde bir tutumu kendime yakistiramiyorum. musluman olarak falan da degil ha, insan olarak yakistiramiyorum.

verdigin cevaplar icin tesekkurler, tekrardan sevgiler.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan