Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ocak 2015, 12:33   #14
Enchanting
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erdoğan: “Terör ile İslamı yan yana getirmek hakarettir”

oncelikle belirtmek isterim ki, yazdigim her sey benim kendi dusuncelerimdir ve benim bunlari dusunuyor olmam, baslik altinda yapilan diger yorumlari onaylamadigim anlamina gelebilir ama saygi duymadigim anlamina gelmez. herkes, diledigi sekilde dusunme ve bunlari ifade etme hakkina sahiptir, bu gorusu benimseyen ve buna inanan bir insanim.

Ocean Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
bizim okuduğumuz kitapla onların okuduğu kitap farklı mı ? üstelik ana dili olarak okuyorlar. bizim gibi şu bu mealemi gelir yoksa bu meale mi gelir gibi bir tereddütleride yok değil mi ?

islam dininde öldür emri'de var, o konulara girmeyelim yoksa uzar gider bu konu .) hep gerçek islam bu değil diyoruz, nerede peki bunun gerçeği, nerede bunun aslı ? Türkiye'de şuan laik bir yönetim olmasa, orta doğudan hiç bir farkımız olmazdı.

İslam dinine mensup bireyler terörist demiyorum ama neden hep islami inancı olanlar terörizm eylemlerini yapıyor da, bir ateist, bir hristiyan, bir yahudi, bir budist yapmıyor ?

Her zaman diyorum, eğitim çok önemli.

simdi guzel kardes, hem mesajin konu ile alakali oldugu, hem de cevaplanmasi gereken noktalar oldugu icin, senin mesajin uzeriden ele almak istedim konuyu.

bizim okudugumuz kitap ile onlarin okudugu kitap elbette ki farkli. bu farki anlamak icin alim olmaya da gerek yok ustelik ve ayrica mealler uzerinde elbette tartisma yapilir, ancak isaret edilen noktalar her dini kitapta tektir ve kisilerin, dini kitaplari kendilerine gore izole ederek yorumlamalari yanlistir.

islam dininde oldur emrinin oldugu dogru ancak bunun hangi kosullar ve hangi sartlar altinda uygun olacagi da, yine kuranda apacik bir sekilde belirtilmis, sahsen ben inceleme firsati buldum, gereksiz yere ve herhangi bir nedene bagli kalmaksizin bir insanin oldurulmesi ile ilgili bir yorum gormedim. konuyu seninde daha detayli ve yukarida bahsettigim gibi; kendine gore izole etmeden incelemeni tavsiye ederim.

gelelim asil meselemize; teror konusuna.

oyle kuru kuruya 'İslam dinine mensup bireyler terörist demiyorum ama neden hep islami inancı olanlar terörizm eylemlerini yapıyor da, bir ateist, bir hristiyan, bir yahudi, bir budist yapmıyor ?' demekle olmaz bu isler. bunun nedenlerini, arka planini da iyice ogrenmek ve arastirmak gereklidir. ben biraz bahsetmeye calisayim.

bir kere kabul etmek gerekir ki, bugun terorun en buyuk destekcisi bariz bir sekilde medyadir. sayet gerceklestirilen teror eylemi, medya tarafindan gundeme getirilmez, carsaf carsaf mansetlere tasinmaz ise, dogal olarak gerceklestirilen eylemden kimsenin haberi olmayacagi icin, toplumda herhangi bir etki yaratmayacak, boylece eylemi gerceklestiren sahis veya orgut, hedefine ulasmis sayilamayacaktir. (tabii burada, medya bunlari yayinlamasin vs. tarzi bir dusuncem soz konusu dahi degil. medyanin, gerceklestiren eylemi yayinlamasi sayesinde bu eylemlerin amacina hizmet ettigi tezini savunuyorum sadece.) bugun dunya uzerinde, uluslararasi anlamda soz sahibi ve sayginlik kazanmis medya kuruluslarinin sahiplerine baktigimizda islam dinine mensup olamadiklarini rahatlikla gorebiliyoruz. bu sebeple, gectigimiz gunlerde yasanan charlie hebdo saldirisi, yazdiklarimi anlamak icin en guzel ornek olacaktir. gerek avrupa, gerek dunya ve dahi ulkemiz basini, charlie hebdo saldirisini derhal gundemine almis ve islam karsitligina yol acabilecek yayinlara imza atmislardir. oysa ki ayni basin, israil'in filistin halkina yonelik gerceklestirdigi saldirilari gormezden gelmis, sadece bununla da kalmamis, yapilan bu saldirilari mesrulastirmaya calismislardir. tum bunlara ragmen, 'İslam dinine mensup bireyler terörist demiyorum ama neden hep islami inancı olanlar terörizm eylemlerini yapıyor da, bir ateist, bir hristiyan, bir yahudi, bir budist yapmıyor ?' seklindeki sorun hala gecerliyse; yazdiklarimi daha iyi anlamak icin, medyanin teror uzerindeki etkisi ile ilgili bir arastirma da yapabilirsin. yok bu da yetmezse; ortadoguda israil'in muslumanlara uyguladigi vahsete, cin'in, amacinin belirli hammadde kaynaklari oldugu dogu turkistan'da, terorizm bahanesiyle orada yasayan insanlara uyguladigi iskencelere, hitler'in gunumuzde hala konusulan yahudi soykirimina, rusya'nin cecenlere yaptiklari kan donduran eziyetlere, sirplarin bosnaklari katletmelerine, amerika'nin irak, afganistan ve daha bir cok ulkede yaptiklarina bakmak yeterli olacaktir. bugun, islam dini ve kuran yeterince incelendiginde, gerceklesmis bu olaylarin islam'a ne denli aykiri olduklari da gorulecektir.

biraz da, senin islam dinine mensup bireylerin gerceklestirdigini savundugun terorist eylemlere ve bu gruplara dair seyler yazmak istiyorum. bireyleri bir kenara birakacak olursak, el kaide ve hizbullah gibi kitlesel orgutler asil amaclarini, islamin dunya uzerinde daha guclu bir konuma gelmesi ve yayilmasi olarak aktarsalar da, asil amaclari buyuk, ses getirecek olaylara imza atmak, mevcut sistemler uzerinde etki yaratmak ve varolduklari alanlarda soz sahibi olmak olmaktir. oyle ki, bu gibi orgutlerin halkin daha yoksul oldugu ulkelerde ortaya cikmalari da yine bu yuzdendir. ancak unutulmamalidir, gerek kurana, gerekse peygamberimiz hz. muhammed'in yasadigi doneme ve faaliyetlerine baktigimizda goruyoruz ki, islamin yayilmasi icin bu sekilde teror eylemlerine basvurulmamistir. hal boyleyken, bu tip orgutlerin yaptiklari eylemleri islam dini ile bagdastirmak, bunu soyleyen kisi veya kisilerin kendi dusuncelerinden oteye gecemeyecek ve ayni zamanda, inanip inanmadigimiz hic onemli degil birer birey olarak dusundugumuzde, bu tez haliyle mantiksiz olacaktir.

tabii teror konusu sadece bunlarla sinirli degil. cok daha derin analiz edilmesi gereken, sebep ve amaclari uzerinde cok daha fazla durulmasi gereken bir konu. ancak, su an konumuzun islam ve teror olmasi sebebiyle, yalnizca gerekli gordugum noktalara, nacizane deginmeye calistim.

ve tabii mesajinda oyle bir nokta var ki, katilmadan gecemeyecegim: ben de her zaman diyorum, egitim gercekten cok onemli.

konu icerisinde goruslerini paylasan ve yazdiklarimi okuma sabri gosteren herkese tesekkur ederim, sevgiler efendim.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet Mobil Chat