21 Ocak 2015, 17:30
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kekikli Çilek Reçeli
Malzemeler 3oo gr çilek 250 gr toz şeker 1 çay bardağı içme suyu- gerekirse 1/2 limonun taze sıkılmış suyu 1 dal taze kekik Yapılışı Çilekle yıkanıp ayıklanır ve süzgece alınır. Büyük olanlar 2 ye veya 4 de bölünür. Kalın tabanli bir tencereye önce şeker olmak üzere 1 kat şeker 1 kat çilek dizilir üstüne kekik dalı bırakılıp 1 gece bekletilir. Ertesi gün içinde oluşan suya göre gerekirse bir miktar su ilave edilip- ettim- üstündeki kekik dalı alınır ve orta ateşte arada karıştırarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra düşük ısıya alınıp kaynama sürdürülür ve reçel kıvamını almaya başladığında ocaktan alınır. Çilek gibi sulu meyvelerde iki kaynama yapmayı tercih ediyorum ilerde meyveler suyunu bırakıp küflenmeye veya reçelin ekşimesine neden olabiliyor. Bu yüzden ertesi gün hiç başından ayrılmadan reçel ısınıp kaynamaya başlarken limon suyu ilave edilir ve bir tıkdan sonra kekik dalı tekrar bırakılır ve son kaynamalar yapılıp ocaktan alınır. İlk sıcaklığı geçtikten sonra sterilize edilmiş kavanoza boşaltıp serin bir yerde saklanır. Afiyet olsun. |
| |