20 Ocak 2015, 18:08
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Patatesli Rulo Börek
Malzemeler
4 yufka 6-7 patates
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
yarım paket erimiş margarin veya sıvıyağ
beyaz peynir veya lor
tuz-karabiber-kırmızıbiber
Tarif
patatesler haşlanır,soyulur ve çatalla yada patates ezicisiyle biraz iri kalacak şekilde ezilir. yoğurt,yumurta,erimiş margarin veya sıvıyağ,tuz karabiber,kırmızı biber,ezilmiş beyaz peynir karıştırılıp ezilen patateslere ilave edilip harç hazırlanır. -harç koyu olursa biraz sütle sulandırılabilir
bütün bir yufka masaya serilir üzerine biraz sıvıyağ gezdirilip 2.yufka konur üzerine harçtan sürülür. 3.yufka konup tekrar harç sürülür,4.yufkada konup harcın hepsi sürülüp 4 yufka birden rulo yapılır ortadan 2ye bölünüp dolaba kaldırılır hemen pişirilmeyecekse biraz donduktan sonra dilimlenip dondurucuda saklanabilir -pişirilecekse en az 2 saat dolapta bekletilip dilimlenir tepsiye dizilip üzerine kaşar rendelenip fırınlanır -acil durumlarda yenecek kadar dilimlenip yağda da kızartılabilir... |
| |